FrieslandLeeuwardenNederland

Restaurant Wannee Leeuwarden

Restaurant Wannee wordt gerund door bevlogen studenten van de Hotelschool NHL Stenden Hogeschool. In de keuken wordt gewerkt volgens het Dutch Cuisine concept, ontwikkeld door Meesterkok Albert Kooy. Hierbij ligt de focus van de ingrediënten op duurzaam en lokaal. Het restaurant is vernoemd naar Cornelia Wannée die een van de eerste Nederlandse kookboeken schreef in 1910. 

Pure gerechten met oog voor detail

We zijn hier voor een lunch en genieten van het drie gangenmenu. Handig om te weten: er is geen à la carte menukaart. Ons menu wordt geopend met crispy shiitakes met een truffelmayonaise en zalige amuses. De eerste gang is de pompoen die op drie verschillende wijze is bereid met duindoornbes en shiso purple. Hierna volgt de venkel zuurkool met een heerlijke Pommes Anna met een crème van Hoorn des Overvloeds paddenstoel en saus albufera. Het dessert is roomijs van aardpeer met koffie spongecake en een crumble van hazelnoot en cacao. En houd je vast: dit menu kost slechts 25 euro!

Rengerslaan 8, Leeuwarden | website

Klik hier voor meer tips in Friesland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply