AmsterdamAmsterdam CentrumNieuwmarkt/Lastage

Greetje, Nieuwmarkt/Lastage, Amsterdam-Centrum

Restaurant Greetje staat voor op en top Hollands genieten. Zowel op culinair vlak als qua entourage. Ook super leuk dus om naar toe te gaan als je buitenlandse gasten over de vloer hebt.

Oud-Hollandse gerechten met een moderne interpretatie

Chef-Kok Tom Hienkens kookt met lokale producten en ingrediënten, waaronder veel uit de Beemster.

Als smulpaap adviseer ik om voor ‘Greetje’s Grote Begin’ te gaan. Dit is een proeverij van alle warme en koude voorgerechten. En probeer ook nog wat ruimte over te houden voor Greetje’s Grote Finale. Dit is, ja je raadt het al, een proeverij van alle zoete gerechten. De proeverijen worden op mooie etagères gepresenteerd. En geloof mij dit is een feestje!

Charmante gastheer René

De charmante uitbater René (de man met de rode menukaarten, zie foto hieronder) vertelt me met Limburgse tongval dat het restaurant is vernoemd naar zijn moeder. Zijn droom? De eigen Hollandse keuken naar een hoger niveau tillen.

Met mooi weer komen de tafeltjes en stoelen op de stoep. Je zit hier in het centrum van Amsterdam, maar toch is het hier heel rustig.

Restaurant Greetje is zowel qua eten als qua ambiance een aanrader!

Peperstraat 23, Amsterdam | Ma-zo: 18:00-01:00|  website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply