AmsterdamAmsterdam ZuidMuseumkwartier

Water tasting tijdens uniek ontbijt bij RIJKS*, Amsterdam

RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, is normaal alleen open voor lunch en diner, maar dankzij EARTH Water mag ik hier samen met 15 anderen van een uniek ontbijt/water tasting komen genieten. Chef Joris Bijdendijk en watersommelier Louis Meisen hebben de gerechten en de watertjes op elkaar afgestemd.

We proeven vijf verschillende soorten water

Ik ben verrast hoeveel verschillende soorten water er bestaan. EARTH Water proeft zacht en rond omdat er weinig mineralen in zitten. Het water werkt ook goed om de mond tussen alle gerechten te resetten. We proeven verder nog: Vichy Catalan (Spanje), Donat (Slovenië), Spa Blauw (België), Perrier (Frankrijk). EARTH Water komt uit een bron in Drenthe.

Naast water ook een glas champagne

Naast water drinken we ook een glas Delamotte champagne (Brut). Ik ruik wit fruit en citrus en de bubbel is heel delicaat. De lichte, frisse champagne is uitstekend voor bij het ontbijt.

Hollandse product staat central bij RIJKS

RIJKS opende haar deuren in 2014. Het heeft sinds 2017 een Michelinster. In de keuken van het RIJKS staat het Hollandse product centraal.  

EARTH Concepts doneert 100% van de nettowinst aan waterprojecten

EARTH zit naast water ook in de koffie en thee. De groep stopt 100% van hun nettowinst in waterprojecten in arme landen. Vandaar de slogan ‘You never Drink Alone’.

Museumstraat 2, Amsterdam | Ma-za: 11:30-14:30, 17:30-21:30, zo: 11:30-14:30|  website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply