Salty Seafood is hét fine dining visrestaurant van Zwolle. Het restaurant is opgericht door chef-kok Nino Willems en gastvrouw Aysen Bilal. Nino heeft zijn ervaring opgedaan bij Beluga** in Maastricht, De Kromme Watergang** in Breskens en De Librije*** iets verderop in Zwolle. Aysen werkte o.a. bij De Librije als gastvrouw.

Dagverse vis

Het team van Salty Seafood weet nooit precies welke vis ze krijgen, hierdoor is elk gerecht een avontuur op zich. Nino combineert de verse vangst met seizoensgebonden groenten, waar mogelijk uit eigen moestuin, om een verbluffend verrassingsmenu te creëren. Good 2 know: op vrijdag- en zaterdagmiddag kun je ook lunchen bij Salty.

Duurzame visserij

Salty Seafood werkt samen met visser Hendrik Kramer uit Urk. Hij is een pionier in duurzame visserij. Zo is zijn Urker kotter voorzien van moderne technologie waardoor de bijvangst drastisch wordt verminderd. Ook vist hij met speciale netten waardoor te kleine vissen niet vast komen te zitten en gewoon weer verder kunnen zwemmen.  Het grootste deel van de vis wordt door deze duurzame kotter gevangen. Ook bij de inkoop bij andere bedrijven heeft Salty Seafood duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Grote Markt 3, Zwolle | website

Klik hier voor meer tips in Zwolle en hier voor alle tips in Overijssel.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply