Beautanica is een hippe plek waar je kan lunchen, dineren en borrelen in botanische sferen. Het restaurant is geopend in oktober 2021 door Robbie en Manon. Hun idee: een fijne plek creëren waar je zowel kwalitatief, maar wel laagdrempelig, kan dineren als sfeervol kan borrelen.

Geweldige borrelplek

De borrel is een belangrijk onderdeel bij Beautanica. Ze hebben daarom ook een uitgebreid assortiment, zowel mét als zonder alcohol. Ik ben hier voor de borrel met een groepje. Ik ga voor een Pornstar Martini die met een shotje cava wordt geserveerd.  We bestellen er Cauliflower Crisps met een heerlijke chilimayo bij. Je kan hier ook een high wine, high cocktail of een high beer bestellen.

Wijnwand

Een van de absolute USP’s van Beautanica is – in mijn optiek – de wijnwand. Hier vind je 64 wijnen die per glas gedronken kunnen worden! Dankzij dit systeem kun je meerdere (exclusieve) wijnen proeven zonder gelijk een hele fles te bestellen. De Beautanica vinologen hebben wijnen van de beste wijnhuizen ter wereld geselecteerd. Ook erg fijn: je kan ook een slokje wijn bestellen zodat je eerst kan proeven voordat je voor een glas gaat. Je houdt het glas onder de kast en drukt op de bijbehorende knop. Keuzestress of is je wijnkennis een beetje roestig? No worries. De wijnen zijn voorzien van proefnotities, of vraag wijnadvies van een medewerker.

Ossenmarkt 9, Zwolle | website

Klik hier voor meer tips in Zwolle en hier voor alle tips in Overijssel.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply