Bij Persijn Dutch Eatery in Amsterdam-Oost kun je terecht voor Hollandse gerechten in een modern jasje met een focus op groenten. Chef Luc Kusters van Bolenius* (een van de beste groenterestaurants ter wereld) is ingeschakeld voor de invulling van de menukaart. Persijn verbouwt de groenten en kruiden op het dak.

Binnenkort ook eigen kweekvis op het menu

Ik hoor van onze serveerster, een vrolijke jongedame uit Parijs, dat ze ook bezig zijn met het kweken van vis. Dit klinkt prachtig circulair: de vissen eten waterplanten, welke ze vervolgens bemesten met hun uitwerpselen waardoor de planten weer beter groeien. Ik word enorm enthousiast van haar verhaal en vraag of ik het mag zien, maar het systeem blijkt nog niet actief in gebruik te zijn.

Heerlijke lunch

Wij komen hier voor de lunch, de serveerster raadt twee gerechten p.p. aan. Ik ga voor de kabeljauw met knolselderij, zeegroenten en kokkels (€ 16,50). Mijn gezelschap gaat voor de Ilperkip met mais, sabayon en jus (€ 15,50). We bestellen er ook nog de Broodbol met kaskruiden (€ 4,50) en frites (€ 4,50) bij.

Het brood is versgebakken met een krokante korst. De boter met kaskruiden smaakt goed. Op mijn kabeljauw is ook niets aan te merken. De krokante frites zijn besprenkeld met grof zeezout en in de mayo (die ze btw speciaal voor ons hebben gemaakt) zit een zuurtje. Heerlijk! Vervolgens laat ik me makkelijk overtuigen om bij de koffie nog voor de Appel met kruimel, karamel en vanille-ijs te gaan (€ 9). “Het smaakt nog beter dan appeltaart”, aldus onze serveerster. En ja, toen had ze me.

Gratis parkeren bij lunch & diner

Het knappe Persijn is onderdeel van het recent geopende QO-hotel. Good to know: je kan hier gratis parkeren in combinatie met een lunch of diner.

Amstelvlietstraat 4, Amsterdam | Ma-zo: 6:30-23:00 | website

Klik hier voor nog meer tips in de Watergraafsmeerbuurt. En klik hier voor tips in heel Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply