AmsterdamAmsterdam OostIndische Buurt

Restaurant Wilde Zwijnen – Indische Buurt, Amsterdam-Oost

In een hoekpand aan het Javaplein ligt restaurant Wilde Zwijnen. Dit restaurant is al sinds 2010 een favoriet van veel Amsterdammers. En ik begrijp goed waarom: de zaak oogt knap, de service is vriendelijk en het eten is goed en eerlijk.

Op de Hollandse keuken geïnspireerde gerechten

Bij Wilde Zwijnen kun je à la carte eten of kiezen tussen een drie (€ 31,50) of vier gangen menu (€ 37,50). De gerechten zijn geïnspireerd op de Hollandse keuken. De kaart wisselt regelmatig omdat er met streek- en seizoenproducten wordt gekookt. En laat je niet misleiden door de naam, je kan hier ook gewoon vis- en vega gerechten bestellen.

Spijs & wijn

We kiezen à la carte een hoofd- en nagerecht. Ik ga voor de vis uit Urk. Bij de vis drink ik een klassieke Franse Sauvignon Blanc uit 2017 van het wijnhuis Le Hameau uit Charentais, dat net boven Bordeaux is gesitueerd aan de westkust van Zuid-Frankrijk. De nabijheid van de Atlantische Oceaan zorgt hier voor een mild zeeklimaat en qua bodem vind je hier veelal kalkrijke kleibodems. De wijn is mooi fris met een kruidig/citrus randje. Qua aroma kun je bij deze wijn vers gemaaid gras ruiken.

Mijn gezelschap gaat voor de witte asperges met krieltjes, ei, lamsoor, torentjeskool en citroenbotersaus. We bestellen er ook een salade bij.

Als dessert worden het de ambachtelijke Hollandse kazen en ik geniet van de gin & tonicsorbet met limoen cheesecake, rabarbercompote en een vanille zandkoekje.

Wilde Zwijnen Eetbar

Meer zin in een casual diner met een lekker glas wijn en kleine hapjes? Ga dan naar de ‘buren’, oftewel de eetbar van Wilde Zwijnen die op nummer 25 is gevestigd.

Javaplein 23, Amsterdam | Ma-do: vanaf 18:00, vr-z0: vanaf 12:00 | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply