Bij pop-up Kool eet je heerlijke vegan comfort food gerechten in een minimalistische setting. Doordeweeks kan dit voor lunch en diner en in het weekend kun je hier ook ontbijten. Achter Kool zitten Max Mol die bij de Groene Afslag (een duurzame impact hub) werkt en hier door het vegan menu geïnspireerd raakte om zijn eigen vegan restaurant op te zetten. Via via kwam hij in contact met Joost van Hout die ook bezig was met meer duurzaamheid in zijn leven. Samen willen ze met Kool mensen laten zien dat de plantaardige keuken ook heel lekker is. Hun credo is dan ook ‘Be Kool. Eat different.’

Zalig vegan comfort food

Ik ben hier op een vrijdagmiddag voor lunch en bestel de Hot Dog waarbij de worst is vervangen door een wortel, de sweet en sour zuurkool en jalapeño mayonaise maken er een smaakvol geheel van. Mijn gezelschap gaat voor de Eggless salad toast. Het menu wordt gemaakt door Bastiaan van der Staak, de chef van de Groene Afslag. Ik kom snel weer een keertje terug om meer van de kaart te proeven.

Wibautstraat 95, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Klik hier voor meer vegan opties in Amsterdam.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply