Bij restaurant and/or geniet je van de meest heerlijke shared dining gerechten en de mooiste wijnen. Vandaar de naam en/of, het is een eet- en/of wijnbar. Achter het plantaardige concept gaan de van oorsprong Filipijnse chef Karen Shu en de Antwerpse sommelier Tatiana Gumuchdjian schuil. Het duo is in het dagelijks leven een setje.

Gerechten om te delen

Wij zijn hier met vrienden op een donderdagavond en ik heb hoge verwachtingen want Karen is in New York opgeleid door de Franse driesterren chef Jean-Georges Vongerichten! Na een vriendelijke ontvangst komt de sympathieke Jef Beller ons de wijnkaart uitleggen. We beginnen met een glaasje Blanc de Blanc bubbels van wijnhuis Marc Hebrart (Premier Cru).

Smaakexplosies

Op de menukaart prijken 11 gerechten en twee nagerechten. Er is ook een gerecht van de dag, de truffelpasta. We besluiten de hele menukaart, die van lichtere gerechten naar zwaardere gaat, uit te proberen. De ene na de ander smaakexplosie komt op tafel. En de bordjes zijn stuk voor stuk zo knap opgemaakt. Enkele gerechten die me zijn bijgebleven zijn de radijsjes met een zalige cashew crème en zeezout. Tip van Trees: ze verkopen hier ook zalige cashew crème voor thuis! De in miso-saus gemarineerde rode bietjes met sesam en ingelegde uit zijn niet normaal lekker. En het aardappel taartje was puur comfort food. Wat een feest!

Je eet hier in shifts

Het enige minpuntje is dat je hier alleen in shifts kan reserveren, dus heb je het iets te gezellig dan kan het wel eens zijn dat plaats moet maken voor de volgende gasten. Gelukkig is het personeel heel flexibel en meedenkend, dus we zijn van ons vierpersoontafeltje naar de lange bar bij de open keuken verhuisd waar we ons dessert en koffie en thee hebben genoten.

Haantjeslei 1, Antwerpen | website

Klik hier voor meer fine dinging-tips in Antwerpen.

Klik hier voor meer tips in Het Zuid en klik hier voor alle tips in Antwerpen. 

Slapen in Antwerpen? Klik hier.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply