food & beverageLifestyleTip van Trees

Johnny Cashew lanceert drie nieuwe smaken

Smakelijk en duurzaam nieuws! Johnny Cashew lanceert drie nieuwe smaken cashews: Gezouten, Hot Chili en Honing Zeezout. Er zal wellicht niet meteen een belletje gaan rinkelen bij dit nootjesmerk, dus hierbij wat achtergrondinformatie. Johnny Cashew is in 2020 ontstaan vanuit de vraag waarom een cashewnoot uit Tanzania helemaal via Azië naar Nederland moet reizen. Inderdaad, dit zijn giga veel onnodige transportkilometers met de bijbehorende uitstoot. De mannen achter het merk a.k.a. de Johnnies, besloten iets aan deze krankzinnigheid te gaan doen met als resultaat: Johnny Cashew.

De route van Johnny Cashew

De noten van Johnny Cashew komen direct uit Tanzania, waarmee het merk inmiddels al ruim 240.000 transportkilometers heeft bespaard. Daarnaast worden de cashews gekocht van ruim 1000 Fairtrade-gecertificeerde boeren en ze worden lokaal gepeld in de fabriek van Mama Cashew, waar in de loop der tijd al 600 banen zijn gecreëerd! De gepelde noten gaan in Dar es Salaam op de boot richting Rotterdam. In Nederland worden de noten vervolgens gebrand en gekruid (of niet), in zakjes en blikjes gestopt en naar de verkooppunten opgestuurd.

Eerlijke, duurzame en zalige nootjes

Kortom, de biologische cashews van Johnny Cashew zorgen voor meer afzetmogelijkheden en dus inkomenszekerheid voor de lokale economie. Daarnaast worden ook de ‘lelijke’ of gebroken cashews gebruikt en de Johnnies denken aan het milieu door te investeren in onderzoek en programma’s als het Tanzaniaanse herbebossingsproject van nonprofit FORLIANCE. Uiteindelijk wil Johnny Cashew een cashewketen worden zonder CO2, armoede of afval. You go Johnny C.!

De duurzame cashews zijn online te koop en bij Ekoplaza, Marqt en Albert Heijn | website

Klik hier voor meer food & beverage-tips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply