Le Food Walk is een culinaire wandeling door Amsterdam. Je kan kiezen tussen vier verschillende buurten te weten: Oost, De Pijp, Oud-Zuid en Centrum. Of ga voor de LAWA a.k.a. Lange Wandeling.

Hoe het werkt

Bestel je ticket online en je ontvangt hierna een PDF met je route en informatie over de restaurants. Uitgepraat? De PDF bevat ook food gerelateerde vragen die je met je wandel date kan bespreken. Aan het einde van de PDF vind je ook nog een recept. Je kan aan je wandeling beginnen tussen 12:00 en 15:30, zo lang je maar voor 18:30 bij je laatste bestemming bent. Bij de startpunt ontvang je ook je stempelkaart.

Route De Pijp

Wij lopen De Pijp-route en beginnen bij Schotsheuvel, hierna volgt Watergang, Brut de Mer, Sjefietshé en Yerba. Deze route gaat dus niet alleen door De Pijp, maar we zien ook nog een stukje van Oud-Zuid en de Grachtengordel. Deze route is zo’n 5 kilometer lang. Naast de vijf tasting size bites krijgen we bij twee stops ook een drankje, een gin & tonic bij Schotsheuvel en een Bloody Mary bij Sjefietshé.

Routes & restaurants

Aan de wandeling door Oost doen de volgende restaurants mee: The Lobby Fizeaustraat, De Kas, Local Dealer, Bravour, Alba en House of Watt. De wandeling door Zuid brengt je langs: BAR Baut, Gouden Ton, Van der Veen, Brasserie Bark, Bar Bonnie en Neni. Centrum & Oud-West brengt je langs: Jansz, Druis, Celia, Rouhi, Two Chefs Bar en Salmuera. De lange wandeling zit vol lekkers van: BAUT Oost, In-between Burgers, Gebr. Hartering, Bambino en Escobar. Goed om te weten: je kan ook een vega ticket bestellen.

Le Food Walks buiten Amsterdam

Le Food Walk heeft inmiddels ook een route in Haarlem die je langs de volgende spots loodst: Fishbar Monk, Cafe Colette, Wijnbar Viqh, Frenchie, Roast Bistro en Nolita Overveen. The Beach Walk brengt je langs een aantal strandtenten te weten: Rapa Nui, Ajuma, Hippie Fish, Ubuntu, Tijn Akersloot en Fosfor.

Website

Klik hier voor nog meer food walk tips. En klik hier voor meer tips in De Pijp/Rivierenbuurt en hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply