HaarlemNederlandNoord-Holland

Lunchen bij trendy restaurant Frenchie in Haarlem

Boven de ingang van restaurant Frenchie staat met zwierige zwarte letters ‘Je ne suis pas fou’ geschreven. Oftewel, ‘Ik ben niet gek’. Als ik het restaurant binnenstap word ik vrolijk begroet door een een Franse buldog in een denim pakje. Dit is nu al een tent naar mijn hart.

Historisch pand met een trendy interieur

Ik ben ook gelijk verliefd op het interieur. De robuuste, houten plafondbalken geven de ruimte een knusse huiskamer vibe. Op de vloer een visgraat, antiek glas in de raampartijen. Het interieur daarentegen is trendy, met golfplaten tegen de bar en stoelen en krukken in groen en zachtroze velour. Er staan ook lekker veel tropische planten.

Franse klassiekers en guilty pleasures

Bij Frenchie kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Maar ook voor een specialty koffietje (White Label) met huisgemaakte taartjes, of een cocktail zit je hier goed. Op de menukaart staan guilty pleasures en Franse klassiekers, met her en der Aziatische en Latijns-Amerikaanse invloeden.

Wij komen hier voor de lunch

Ik bestel de Burrata Potpourri, die wordt geserveerd met geroosterde perzik, knoflook crostini en een dressing van lavendel. De burrata is heerlijk romig, welke sensatie versterkt wordt door het knapperige van de crostini. Ik moet alleen even wennen aan de gedroogde lavendelsmaak van de potpourri. Mijn gezelschap gaat voor de Frenchie Eggmuffin.

Eindoordeel

Frenchie ligt centraal, de look & feel is helemaal in mijn straatje en de lunch smaakte naar meer. Toch zijn de voornaamste USP’s de lieve Frenchies. Ja, meervoud! Want het restaurant heeft niet een, maar twee Franse Buldogs rondlopen!

Gedempte Oude Gracht 46, Haarlem | website

Klik hier voor nog meer tips in Haarlem en hier voor alle tips in Noord-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply