Het iconische Lloyd Hotel is een van de meest gastvrije hotels van Amsterdam. Dit hotel biedt namelijk kamers aan die variëren van 1 tot en met 5 sterren. M.a.w. iedereen is hier welkom. Het Lloyd heeft hierdoor een ontzettend leuke mix van gasten, van studenten en backpackers tot en met artiesten en chique toeristen.

117 unieke kamers

Het hotel heeft 117 unieke kamers waar ik er al een aantal van heb mogen zien tijdens een rondleiding in 2019. Vooral de suite met de schommel en de hysterische Bas Kosters kamer staan me nog helder voor de geest. Good to know: als je hier boekt dan kun je alleen het kamertype doorgeven. Welke kamer je vervolgens krijgt is en verrassing. Houd je niet van verrassingen? Of wil je een specifieke kamer boeken? Dat kan natuurlijk ook. Het Lloyd vraagt hier een kleine toeslag (€35) voor.

De kamer met de hangmat

We boeken een 5 sterren kamer en krijgen bij aankomst kamer 608 toegewezen, oftewel ‘de kamer met de hangmat’. En wat een geweldige suite is dit! Naast de hangmat is er ook een giga bad waar je makkelijk met z’n tweetjes in kan chillen. Ook erg fijn: de verzorgingsproducten zijn van Marie Stella Maris. Het matras (1,80 x 2,10) ligt heerlijk en het beddengoed is mega fluffy! De suite is ruim (ongeveer 50m2), maar het schuine houten dak geeft de kamer toch een hele knusse vibe.

Lockdown diner in onze suite

In verband met de lockdown kunnen we niet in het restaurant dineren. Het Lloyd heeft hier heel goed op geanticipeerd. Zo is de tafel in onze suite al gedekt en we kunnen ons diner doorbellen aan de receptie. We krijgen vervolgens een seintje als we ons diner kunnen komen ophalen. Ons lockdown diner bestaat uit twee heerlijke pizza’s en een rode wijn uit de Loire van de Gamay druif (Morgon “Les Charmes”). Onze desserts zijn een ananasgratin met gemberroom en een huisgemaakte brownie. Love it!!

Royaal bad met Marie Stella Maris badproducten

We gaan natuurlijk ook nog even lekker in bad. Het badschuim, de Poivre Noir Frais van Marie Stella Maris, ruikt heerlijk. Na het badderen vallen we vrij snel in slaap in het heerlijk bed. Tip van Trees: het geweldige beddengoed kun je kopen in de Lloyd webshop!

Uitgebreid ontbijt op bed

De volgende morgen krijgen we een seintje, dat gelijk dienst doet als onze wake up call, dat ons ontbijt klaar staat. De Vriend is zo lief om dit te gaan halen. Het ontbijt is lekker uitgebreid, van verse jus en koffie tot en met yoghurt met vers fruit, een eitje en overheerlijke roombotercroissants. We hebben de tv voor ons bed aangezet. Wat is dit fijn wakker worden!  

Een stukje geschiedenis

Het Lloyd huist in een indrukwekkend eclectisch gebouw aan het IJ. Dit gebouw van de scheepvaartmaatschappij Koninklijke Hollandse Lloyd opende in 1921 haar deuren als landverhuizershotel. De rederij gaat in 1935 failliet waarna de gemeente Amsterdam het gebouw overneemt. In het originele trappenhuis is een permanente tentoonstelling te bezichtigen over de geschiedenis van het Lloyd Hotel. Sinds 2004 doet het gebouw dienst als hotel zoals we het vandaag kennen.

Oostelijke Handelskade 34 | website

Klik hier voor nog meer hoteltips in Amsterdam. En klik hier voor hotspot tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply