Belle de Jour is een prachtig restaurant in Jean Brusselmans -stijl dat wordt gerund door de bevlogen eigenaar-chef Jeremy Levecke en gastvrouw Els Vanbiervliet. Jeremy kookt met lokale producten en dus met de seizoenen mee. De vis en schaal- en schelpdieren komen uit de Noordzee en de groenten van boeren uit de buurt. Jermey maakt alles zelf, van fonds en sauzen, tot roomijs en brood. Zo ook de garnaalkroketten! En wij mogen leren van de chef hoe dit moet.
Garnaalkroket-workshop
Na een introductie beginnen we met het pellen van de garnalen; het duurt best lang voordat ik het kunstje doorheb. Wat een arbeidsintensief proces is dit! Jeremy vertelt ondertussen dat de verse garnalen al meteen op de Oostendse vissersboten worden gewassen, gekookt en gekoeld. En dat iedere vissersfamilie hier een eigen draai aan geeft. Zo is er een die koffie aan het kookproces toevoegt. Door het hele garnaalkroket-maken-proces nu eens zelf te ervaren ben ik nog meer fan geworden van dit prachtige product.
Zalig diner
Onze zelfgemaakte garnaalkroket mogen we oppeuzelen als voorgerecht. Hierna volgt een herfst pot-au-feu met lokale groentjes en vis uit de Noordzee, te weten steenbolk en wijting. Het dessert bestaat uit een tarte tatin met witlof en vanille-ijs. Wat een feest was dit! Ik keer met een enorm voldaan gevoel terug naar Hotel Du Parc.
B&B Belle de Nuit
Handig om te weten: je kan bij Belle de Jour ook blijven slapen! In bedden met lakens van Egyptisch katoen. De vier gastenkamers van B&B Belle de Nuit combineren een unieke vintage sfeer met het comfort van een queensize Auping-bed, eigen badkamer en cosy zithoek. De volgende morgen wacht je een kakelvers ontbijt van chef Jermey en gastvrouw Els. Als dat geen feest is?!
Madridstraat 9, Oostende (Vlaanderen) | website
Klik hier voor meer tips in Oostende en klik hier voor alle tips in België.
Klik hier voor meer tips om te overnachten in België.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?