Flûte alors is de leukste plek om een apéro te drinken in de bovenstad van Luxemburg-Stad. De bubbelbar is opgericht door Champagne-importeurs (Agnès en Sébastien Rouillaux) die een indrukwekkende selectie van 200 champagnes van hoge kwaliteit op de kaart staan. Wij zijn hier op een vrijdag einde middag en nemen plaats aan de bar op de begane verdieping met open keuken. Een verdieping hoger is het restaurantgedeelte waar je kan genieten van de seizoensgebonden, bistronomisch geïnspireerde keuken.
Geweldige service
We worden geweldig geholpen door sommelier Olivier Chocq die ons op bevlogen wijze uitleg geeft over onze champagnekeuze. Hij pakt er zelfs een landkaart bij om aan te wijzen waar onze bubbels vandaan komen. We bestellen er een kaasplankje bij dat zeer royaal en kwalitatief is. Ga je hier ook dineren? Bestel dan zeker de gegrilde umami-aubergine bedekt met een laagje hazelnootpraliné en een scheutje sojasausreductie, gekruid met bloedsinaasappelgelei.
2, Grand Rue L-1660 Luxemburg | website
Klik hier voor meer tips in Luxemburg-stad.
Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?