Bij het prachtige restaurant The Green Room kun je van woensdag tot en met zaterdag terecht voor lunch en diner. Er kan dan gekozen worden tussen een 3-, 4- of 5-gangen groentenmenu. De chef heeft desgewenst wel voor ieder gerecht een vlees- en/of vissuggestie als supplement. Leuk om te weten: je kan hier ook zeven dagen per week terecht voor het ontbijt. The Green Room is namelijk is onderdeel van het in 2020 geopende Cityhotel Wood, maar dit terzijde.
Onbewerkte, zuivere producten
In de Natural Kitchen van chef-kok Bennie van der Parel wordt gewerkt met ingrediënten die dicht bij de natuur staan. Denk hierbij aan onbewerkte, zuivere (streek)producten met een korte lijn naar de bron. De focus ligt op huisgemaakt en biologisch waarbij wordt geprobeerd om verspillingsvrij te koken. De menukaart wisselt om de vier weken.
Groentenmenu
We zijn hier op een zaterdagmiddag en besluiten voor een 3-gangenmenu te gaan. Ik begin met het huisaperitief dat bestaat uit cava met huisgemaakte vlierbloesemsiroop. Een bakje met zeewiertortillachips vormt onze amuse. We bestellen er ook de knapperige papadums met een zalige dip van artisjok en ras el hanout bij.
Aardappelsalade en Zomerbietjes
We beginnen ons menu (De Vriend en ik doen aan shared dining) met de aardappelsalade van Walcherse aardappelen, verse augurk, gepofte sjalot, augurkenschuim en lamsoren. En wauw dit is echt de lekkerste aardappelsalade die ik ooit heb geproefd! Ons andere voorgerecht bestaat uit Zomerbietjes waarbij de geroosterde bietjes worden vergezeld door een saus van rode biet, ingelegde blauwe bessen, zeekraal en paarse basilicum. Souschef Xaviel adviseert ons om dit gerecht te complementeren met Hollandse garnaaltjes. Wat een genot!
Smokey Aubergine en Zeeuwse Prei
Qua hoofdgerechten kiezen we voor de Smokey Aubergine met tahini (smeuïge pasta gemaakt van geroosterde sesamzaadjes) gepofte knoflookcrème, granaatappel, dukkah (Midden-Oosterse specerijenmix), gepofte wilde rijst en dadelstroop. Wat een waanzinnig lekker gerecht is dit! Ook de verschillende texturen van dit gerecht versterken het genot. Ons andere hoofdgerecht is de Zeeuwse Prei die sous-vide in citroengras is gegaard met een salade van venkel, zeekraal, groene curry en parels van citroen en peper. Souschef Xaviel adviseert ons om bij dit gerecht een pannetje met gekookte Zeeuwse mosselen te nemen. Als side dish genieten we van een overheerlijke salade van little gem met een pistou-saus van tomaat, artisjokcrème, basilicummayo en gefrituurde kappertjes.
Zeeuws yoghurtijs met venkel
Hierna delen we een kaasplankje met vier verschillande kaasjes met bijpassend garnituur van fromagerie Erik Murre. Ik drink er een glaasje ruby port bij en De Vriend gaat voor een glaasje mede, oftewel honingwijn (met een vleugje walnoot). We sluiten ons gerecht af met een dessert van Zeeuws yoghurtijs met hangop, dragon en gemarineerde venkel met vlierbloesem. Ik sta er versteld van hoe lekker de venkel met het ijs samengaat. We drinken er Zeeuwse Koepoortkoffie bij.
Eindoordeel
Wij zijn fan! The Green Room scoort op alle punten die ik belangrijk vind: er wordt hier op duurzame wijze de sterren van de hemel gekookt. Met als resultaat: enorm smaakvolle en verrassende gerechten. De service is hier ook helemaal super en het restaurant is ook nog eens waanzinnig knap. Ik kan niets anders zeggen dan: what’s not to love about The Green Room! <3
Praktische informatie
Kom je met de auto? Citywood Hotel heeft twee parkeerplaatsen voor elektrische auto’s waarvan gasten op basis van beschikbaarheid gebruik mogen maken. In de buurt parkeren? Dichtbij liggen parkeergarage Achter de Houttuinen (20 meter vanaf het hotel) en parkeerterrein Hof van Tange aan (op 1-2 minuten lopen). Reken op een dagtarief van ongeveer € 14,-. Maak na je lunch of diner ook zeker een wandeling door de prachtige historische binnenstad van Middelburg.
Achter de Houttuinen 8, Middelburg | website
Klik hier voor nog meer fine dining tips in Zeeland.
Klik hier voor meer Middelburgtips, hier voor meer Walcherentips en klik hier voor alle Zeelandtips.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?