De leukste strandtent in Zoutelande is absoluut De Strandzot. Het is hier fijn zitten op het knusse terras, de bediening is heel vriendelijk en de gerechten zijn heerlijk. Combineer je bezoek met een dagje strand of met een strandwandeling. En ook op koudere dagen is het hier top. Het terras is namelijk voorzien van een glazen pui die het terras windvrij maakt.

Iedere dag van de week open

Je bent hier op iedere dag van de week welkom voor lunch, diner en/of een drankje. Op de menukaart staat voor ieder wat wils van verse daggerechten uit zee tot en met vlees, een snelle hap en vegetarische opties. Ben je een liefhebber van mossels kom dan op de Mossel Maandag! Oesterliefhebbers kunnen op Zilt op Zondag van oesters genieten voor maar € 1 per stuk. De menukaart wisselt mee met de seizoenen waardoor er zo veel mogelijk lokaal kan worden ingekocht. 

Heerlijke en mooi opgemaakte gerechten 

We zijn hier op een mooie zomerse vrijdagavond en beginnen de avond met een lekker aperitief. Vooraf bestellen we de garnalenkroketten en de Proeverij met oesters die op verschillende manieren (naturel, spicy, oosters en gegratineerd) zijn bereid. De vriend kiest de Zeetong als hoofdgerecht en ik de vis van de dag dat vandaag de zeeduivel is. 

We krijgen er een bakje frites met mayonaise bij. De vriendelijke serveerder zegt dat we kosteloos frites bij mogen bestellen. De porties zijn royaal, dus dit is voor ons niet nodig, maar het gebaar vind ik enorm attent. De zeeduivel komt met een romige wittewijnsaus met kappertjes die de witvis mooi complementeert. Ook erg fijn is dat er veel aandacht aan de presentatie van de gerechten wordt besteed. Toe delen we de panna cotta van rood fruit met een sabayon van passievrucht.

We hebben genoten en verheugen ons nu alweer op ons volgende bezoek aan De Strandzot!

Strand Zoutelande 90, Zoutelande | website

Klik hier voor meer Zoutelande tips, hier voor meer Walcherentips en klik hier voor alle Zeelandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply