AmsterdamAmsterdam OostDapperbuurtOud-Oost

Bar Botanique 20 shades of green in Amsterdam-Oost

Bar Botanique is een van mijn favo spots in Amsterdam-Oost. Je kan hier de hele dag terecht, van koffie tot cocktails. Ik kom hier vaak voor een ontbijtje en ga dan bijna altijd voor het Petit Déjeuner Botanique. In de avond kun je hier genieten van ‘makkelijke’ gerechten als een hamburger of een bistro klassieker. De pizza’s zijn hier overigens ook erg prima.

Prachtige zaak in 20 tinten groen

Overal staan planten en het interieur heeft een jaren ‘20 stijltje. Denk hierbij aan veel hout met kussens in zachte aarde- en pasteltinten. Het botanische gevoel wordt extra versterkt omdat de muren en het hoge plafond groen zijn geverfd. En ook de gietvloer en de bar zijn groen. Zelfs de barkrukken de barkrukken zijn groen met bruine lederen zitjes. De art deco stalen frames waarin het glaswerk hangt zijn groen. En ga zo maar door.

Drie Wijzen uit Oost Horeca Groep

Bar Botanique is een van de vele succesformules van de Drie Wijzen uit Oost Horeca Groep. Ze hebben in chronologische volgorde de volgende concepten uitgerold:  Café Maxwell (2008), Café Kuiper (2011), De Biertuin (2012), Waterkant (2014), Eddy Spaghetti (2014), Bar Basquiat (2015), Louie Louie (2016), Bar Botanique (2016), Mama Dough (2016), De Biertuin Prinsengracht (2017), Pacific (2018), ’t Blauwe Theehuis (2018), Rotisserie Oost/West (2018), Superette (2018) en Bar Ramona (2019).

Eerste van swindenstraat 581, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Dapperbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply