Frituur Tartaar is de plek in hartje Gent om te genieten van de echte Belgische frites. Hier wordt alles bereid met verse producten in de eigen grootkeuken. En dit alles niet in een morsig cafetaria maar in een hip cafeetje met een fris en trendy interieur. Frituur tartaar is opgericht door Sven de Ville die voorheen zeven jaar een frituur runde in Brakel. In Gent ontmoet hij Evelyn en ze worden verliefd. Niet veel later tovert het stel Evelyn’s broodjeszaak om tot Tartaar Take Away.
Volop vega(n) opties
Bij Frituur Tartaar wordt alles in plantaardig vet gebakken en het assortiment biedt voor ieder wat wils. Van klassieke frituursnacks tot vegetarische en vegan specialiteiten. Denk hierbij aan een bietentburger, falafelkroket en broccolibeignets. Geniet ervan met de signature huisgemaakte tartaarsaus of veganaise. Je kunt hier zelfs een vegan stoofsaus bestellen! Naast het koken met ingrediënten van lokale producten worden hier ook producten van lokale bedrijven verkocht. Zo serveren ze het Gentse artisanale biertje ‘13’ en de mosterd en pickles komen van mosterdwinkel Tierenteyn-Verlent.
Goudgele overheerlijke frites
Ik ben pescotarier dus voor mij geen klassieke Mexicano, kipcorn of frikandel speciaal. Wat ik wel krijg voorgeschoteld is een witloofkroket met huisgemaakte tartaar dat me meer dan zalig smaakt. De goudgele frites van Vlaamse bintjes zijn bestrooid met fijn zeezout. Ik kan kiezen tussen 20 verschillende sauzen! Wat een feest! Als ik nog vlees zou eten dan had ik ook zeker de frikandel Gantoise geprobeerd, de Gentse variant van ‘onze’ frikandel speciaal komt met Tierenteynmosterd, mayonaise, verse augurken en gedroogde uitjes.
Heilige Geeststraat 3, Gent (België) | website
Klik hier voor nog meer tips in Gent. En klik hier voor tips in België.
Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?