AmsterdamAmsterdam ZuidMuseumkwartier

Le Pain Quotidien een klassieker in Amsterdam-Zuid

Le Pain Quotidien betekent ‘het dagelijks brood’. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het huisgemaakte brood de basis voor de menukaart vormt. In het cafe is de gemeenschappelijke tafel van gerecycled hout het belangrijkste element. ‘Want gezelligheid en goed eten voeden allebei de ziel’, aldus Le Pain.

Charmante locatie met een zonnig terras

Ik ben in Amsterdam Oud-Zuid voor een lunch met een vriendinnetje. We maken er een feestje van en bestellen na onze gezonde salades en tartines ook nog een brownie en een perziktaartje. De ontbijtfoto is van een ander bezoekje aan Le Pain.

Belgisch concept uit 1990

Le Pain Quotidien is opgericht door de Belgische Alain Coumont, die zijn carrière begon als bakker. De eerste Le Pain Quotidien opende haar deuren in 1990 in Brussel. En al binnen een paar maanden openden er nog tien vestigingen! Er zijn inmiddels meer dan 200 Le Pain Quotidien-vestigingen, met als ultieme paradepaardje die op Madison Avenue in New York City. In Amsterdam zijn inmiddels acht vestigingen: Spuistraat, Warmoes, De Pijp, Oud-Zuid, Linnaeus, Beethovenstraat, Gelderlandplein en het Stadshart.

Johannes Verhulststraat 104, Amsterdam| Ma-zo: 08:00-17:30| website

Klik hier voor nog meer tips in het Museumkwartier, hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid en hier voor alle tips in Amsterdam.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply