Restaurant Alba is een knus restaurant met een wijnbar in Amsterdam-oost dat aan het Belgiëpark van de Wibautstraat ligt. Kom hier vooral als je van natuurwijn houdt en van knappe kleine gerechtjes waarbij groenten de hoofdrol spelen. Wij zijn hier op een warme avond in augustus en nemen plaats op het ruime terras (130m2). Het avondzonnetje straalt door het bladerdek heen. De Wibautstraat is niet echt een gezellige straat, maar dit pleintje is helemaal prima.

Smaakvolle kleine gerechtjes

We bestellen de doperwten, met room en crispy chili en de gazpacho met buffelmozzarella en komkommer. We bestellen er ook wat zuurdesembrood met boter bij, want de gerechtjes zijn niet enorm vullend. We drinken er een rosé uit de Loire van de Pinot Noir druif bij. Hierna gaan we voor twee warme gerechten; het onsen ei met mais en miso. Onsen, dat het Japanse woord voor warmwaterbron is, houdt in dat een ei heel langzaam is gegaard. De textuur en smaak zijn boterzacht. Ons tweede warme gerecht is de schol met vlierbloesem en broccoli. De vis is prachtig gegaard en mooi in balans met de andere smaken. We drinken er een witte droge wijn van de Silvaner druif uit Pfalz (Duitsland).

Wibautstraat 105, Amsterdam (oost) | website

Klik hier voor nog meer tips in de Oosterparkbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Oost.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply