Zin in in een comfortabel diner, maar wel met verfijnde gerechtjes? Boek dan een tafeltje bij restaurant Vestdijk47. Het moderne restaurant is gesitueerd in het 4-sterren hotel Pullman Cocagne dat midden in hartje Eindhoven ligt. Je hebt hier dus meteen een ideale combinatie voor een weekendje weg te pakken! Ja, wij spreken uit ervaring, zie hier een korte video van ons verblijf in de Lichtstad.
Klassiek Frans met Aziatische invloeden
Restaurant Vestdijk47 wordt gerund door chef Mike Vierhout die geschoold is in de klassieke Franse keuken. Tel hier zijn liefde voor Aziatische smaken en de inspirerende samenwerking met zijn souschefs Chris van Breemen en Jessie de Rooij bij op, en je hebt het smaakprofiel van Vestdijk47 te pakken. Mike startte zijn culinaire carrière overigens als leerling-kok bij Vestdijk47 en keerde hier, na enkele omzwervingen, in 2016 weer terug. Vestdijk47’s witte brigade kookt met lokale en seizoensgebonden producten en de vis is duurzaam gecertificeerd.
Menu du Chef
Wij zijn hier op een zaterdagavond en nemen plaats aan een van de ronde tafels bij het raam. We beginnen met een feestelijk glas champagne; een blanc de noir (wijnhuis Delot). We bestellen vervolgens het Menu du Chef waarbij je kan kiezen tussen een 3-, of 4-gangenmenu. We gaan voor drie gangen en kiezen als pesco’s de visopties. Het chef’s menu is ook vegetarisch verkrijgbaar en er is ook een à la carte-sectie. Qua pairing gaat De Man voor het wijnarrangement en ik ben erg benieuwd naar de cocktail pairing. Leuk om te weten: het restaurant heeft ook een bargedeelte, Bar47, waar je desgewenst ook van je apéro kan genieten.
Sockeye zalmtartaar
Ons voorgerecht is de tartaar van Sockeye zalm (uit Alaska) met hierop een gelei van mango en yuzu, het schuim is op basis van koksnoot. Het ‘dakje’ is van calamansi dat te vergelijken is met de smaak van een limoen. Het geheel smaak zalig en is prachtig opgemaakt met spiraaltjes van zoetzure komkommer en eetbare bloemblaadjes. Het gerecht wordt geserveerd met een bolletje brioche dat wordt geserveerd met olie, zeezout en rozemarijn. De Man krijg hier een glas blanc de noir van de spätburgunder (wijnhuis Raddeck) uit Duitsland bij geserveerd. Mijn cocktail is de ‘komkommer gimlet’ op basis van gin en tonic waarbij de bartender veel elementen van het voorgerecht heeft laten terugkomen zoals limoen, maar hij heeft ook extra ingrediënten toegevoegd zoals passievrucht en Chartreuse, een Franse kruidenlikeur dat van meer dan 100 verschillende planten, kruiden en specerijen wordt gemaakt.
Kabeljauw
Ons hoofdgerecht bestaat uit kabeljauw dat wordt geserveerd met een stevige choronsaus, dit is een combinatie van hollandaise en tomatensaus. De quenelle van aardappelpuree in brandade-stijl is verrijkt met kabeljauw, babyprei en zest van limoen. Verrukkelijk! De Man krijgt hier een glas witte wijn (blend) uit Frankrijk (Côtes du Rhône) bij geserveerd. Mijn bijpassende cocktail is ook weer een feestje. We besluiten het kaasplankje en het dessert te delen. Dit blijkt een goede keuze want de kaasselectie is royaal en wordt geserveerd met noten, een pasta van vijgen, honing van eigen productie en dadelbrood. We drinken er een 20 jaar oude Tawny port (Taylor’s) bij uit Portugal. Het dessert is een compositie van een stevige mousse van witte chocolade en amandel, met hiernaast een chocolademousse, de merengue is van koffie en de gel van duindoorn. In het glas krijgen we een haast stroperig, zoete sherry (Pedro Ximenez, Micaela). Een geweldige afsluiting voor de zoetekauw! We gaan na het heerlijke diner zeer content richting onze kamer op de zevende verdieping.
Vier Valentijn bij Vestdijk47
Tip van Trees: Valentijnsdag valt dit jaar op een vrijdag, dus boek een romantisch weekendje weg in Eindhoven! Het team van Vestdijk47 heeft namelijk speciaal voor deze romantische dag een Valentijnsmenu samengesteld. Denk hierbij aan een voorafje met zalm, een tussengerecht met skrei, reefilet als hoofdgerecht en een dessert op basis van aardbeien. Blijf je slapen in het hotel dan kun je je dessert ongetwijfeld ook op je kamer laten bezorgen.
Vestdijk 47, Eindhoven-centrum | website
Klik hier voor meer tips in Eindhoven en klik hier hier voor alle Brabant-tips.
Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?