BrabantHooge ZwaluweNederland

Boetiekhotel Ons Oude Raadhuis in Brabant

Boetiekhotel Ons Oude Raadhuis is een verborgen parel in een landelijk stukje van Brabant. Het historische pand dateert uit 1836 en deed vroeger dienst als gemeentehuis van Hooge en Lage Zwaluwe en Moerdijk. Deze spot biedt het beste van twee werelden want de prachtige Biesbosch ligt op een paar kilometer afstand, maar ook de bruisende stad Breda is dichtbij.

Acht unieke suites en kamers

Het prachtige boetiekhotel telt acht unieke suites en kamers. Wij verblijven in huiskamersuite ‘Heerlijkheid Zwaluwe’ die vroeger werd gebruikt door de wethouders, de burgerlijke stand en het secretariaat. De ruime kamer oogt een en al grandeur door de prachtige glas-in-loodramen, het hoge plafond met kroonluchters en de klassieke inrichting. Er is ook heel vernuftig omgegaan met de ruimte. Zo zijn de nachtkastjes uitschuifbaar met hierin een uitschuifbaar elektriciteitstorentje. Handig: het hotel heeft een eigen parkeerplaats achter Ons Oude Raadhuis die bereikbaar is via de parallelstraat (Onderstraat).

Luxe huiskamersuite

Om de historische vibe te behouden is de flatscreen-televisie subtiel weggewerkt in een houten kastje, met een druk op de knop komt hij omhoogschuiven. De badkamer is smal, maar van alle gemakken voorzien en de regendouche is zalig! Leuk detail: het kluisje zit in een enorme kluis waarin vroeger het gemeentelijke geld werd bewaard.

Het ontbijt is een feestje

Ontbijten gebeurt in de voormalige raadzaal. Op onze kamer ligt een briefje waarop we ons ontbijt mogen samenstellen, van croissants en pain au chocolat tot en met yoghurt met cornflakes en een eitje; er is hier voor ieder wat wils. Je kan ook specials bestellen zoals een ‘romantisch ontbijt’ met hartige en zoete lekkernijen en een glas bubbels. Good to know: bij een overnachting is altijd het basisontbijt inbegrepen. Voor het avondeten moet je erop uit trekken want het hotel heeft geen restaurant. Wij hebben in de avond heerlijk gedineerd bij Restaurant Onze Kerk (open van vrijdag tot en met zondag) dat op een paar minuten lopen van het hotel ligt. Zin om in je fijne hotelkamer te blijven, omdat je bijvoorbeeld al de hele dag in de Biesbosch hebt rondgewandeld? No worries. Van maandag t/m donderdagavond wordt er op aanvraag een eenvoudige, voedzame maaltijd bereid (minimaal 1 dag van tevoren aangeven). Het hotel kan ook een Lunch box to go voor je samenstellen.

Geweldige service

Het boetiekhotel werkt met ‘vliegende keeps’. Zo worden we bij aankomst heel gastvrij ontvangen door Maria. Het inchecken verloopt overigens super soepel, mede omdat we ons van tevoren al hebben ingecheckt. Omdat er dus niet altijd een personeelslid aanwezig is wordt er gebruik gemaakt van een ‘honesty bar’, m.a.w. je eventuele snacks en drankjes moet je noteren op een lijstje. In de ochtend ontmoeten we Kelly die in haar eentje het ontbijt runt. Ze is heel vrolijk en maakt met iedereen een praatje terwijl ze alles tot in detail regelt. Love it!

Leuke dingen doen

Ga hier zeker naar toe als je houdt van rust, historie en natuur. Zo ligt de Biesbosch dichtbij en ook de Zuiderwaterlinie kun je wandelend verkennen of huur een fiets. Of huur een bootje. Toch zin in wat drukte? Breda ligt op een kwartiertje met de auto. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Golfpark de Haenen.

Raadhuisstraat 5, Hooge Zwaluwe | website

Klik hier voor meer tips in Hooge Zwaluwe en klik hier hier voor alle Brabanttips.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply