BrabantHooge ZwaluweNederland

Restaurant Onze Kerk Hooge Zwaluwe

Bij restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe kun je doordeweeks terecht voor lunch en koffie en van donderdag tot zondag ook voor het diner. Verwacht hier goede brasserie-gerechten gemaakt met veel liefde van veelal lokale ingrediënten waarbij de menukaart meebeweegt met de seizoenen. Ze hebben ook wijn uit de buurt!

Meerdere kleine gerechten per gang

Wij zijn hier op tweede Paasdag om te genieten van het Paasdiner dat bestaat uit drie gangen die op hun beurt uit meerdere kleine gerechtjes bestaan en allemaal geserveerd worden op planken. Het valt me overigens op dat de kerk bomvol zit en dat iedereen er letterlijk op z’n Paasbest bij zit. Love it! We beginnen ons feestelijke diner met drie kleine gerechtjes: een mosterdsoepje met een bladerdeegkrokantje, Oeuf Mayonaise van eitjes uit Langeweg en Crostini met gerookte zalmboter en gepocheerde prei. Zalig!

Pure gerechtjes met lokale ingrediënten

De tweede gang bestaat uit een tartaar van zoete aardappel van de ‘Zoete Pieper’ uit Lage Zwaluwe, met groene appel en een zwarte-knoflook vinaigrette. Het hartige taartje is gemaakt van Brabantse kazen van kaasboerderij ’t Bosch. De keuken heeft twee gerechtjes voor ons aangepast omdat we geen vlees eten. In plaats van de miniburger en de lamspastrami krijgen wij gnocchi en kabeljauwfilet met polenta en zongedroogde tomaatjes. Het hoofdgerecht komt met frites en een salade. Wat is dit smullen!

Hemelse dessertplank

Op de dessertplank ligt een paastrifle met advocaat, een chocoladebrownie met witte chocoladesaus en een huisgemaakte citrus-meringue taartje met een bolletje sorbetijs van ijsboerderij Dilven. Het is allemaal zo royaal dat ik het dessert niet op krijg. De Vriend heeft een slim idee en vraagt of we de zoetigheden mogen laten staan zodat we het bij de koffie verder op kunnen eten.

Eindoordeel

De setting in een voormalige kerk is enorm bijzonder, de service is super charmant (hoi Frank, Marlijn en Willem!) en de gerechtjes smaken stuk voor stuk super lekker.

Waar te slapen

Tip van Trees: combineer je diner met een verblijf in het prachtige boetiekhotel Ons Oude Raadhuis iets verderop in het dorp.

Kerkdijk 1A, Hooge Zwaluwe | website

Klik hier voor meer tips in Hooge Zwaluwe en klik hier hier voor alle Brabanttips.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply