Wij houden van Zeeland en we zijn dol op fine dining. Wat een mazzel voor ons dat een van de beste chefs van Nederland een waar food walhalla met een hotel in Cadzand-Bad (Zeeuws-Vlaanderen) heeft neergezet. Ik heb het natuurlijk over Sergio Herman en zijn Strandhotel waarin het goddelijke Pure C ** huist. Hieronder onze tips voor een culinair weekendje weg in het Zeeuwse Cadzand-Bad.

Slapen in het Strandhotel

Het Strandhotel is een heerlijke plek voor de foodies onder ons. Waarom? Het is top gesitueerd aan zee bovenop een duin en het ziet er prachtig uit; Studio Piet Boon tekende voor het design. Vooral de ruime lobby is mijn favoriete plek om even te chillen. De service is goed en de beste restaurants in town zijn onderdeel van dit hospitality concept. Daarnaast is er ook nog een ruim zwembad met knusse sauna’s en onze auto kunnen we kwijt in de ondergrondse parkeergarage.

17 kilometer strand

Wij maken sowieso iedere dag een strandwandeling. Wij combineren dit altijd met een lekkere pitstop! Wij vinden het fijn zitten bij Moio Beach. Andere aanraders zijn De Zeemeeuw en Strand Ruig. Heb je echt zin in een stevige wandeling? Zet dan koers richting Het Zwin dat de natuurlijke grens vormt tussen Nederland en België. Wist je trouwens dat het 17 kilometer lange Zeeuws-Vlaamse strand een van de schoonste van Nederland is?

Huur een fiets

Naast wandelen kun je natuurlijk ook een (elektrische) fiets huren en door de duinen en de nabij gelegen dorpjes fietsen. Wij vinden Groede een heel snoezig dorpje en koop hier zeker een ijsje bij de Fonteyn. Zin in een avontuurlijke fietstocht en heb je de tijd? Pak dan de Westerschelde Ferry naar Walcheren, oftewel ‘de overkant’. Wij hebben dit al meerdere keren naar grote tevredenheid gedaan. Het Strandhotel beschikt over een overdekte fietsenstalling.

Fine dining restaurants in Cadzand-Bad

Wij hebben geluncht bij restaurant Pure C ** en OMG wat was dit een waanzinnig ervaring! En ook bij Air Republic * is het een culinair feestje! Een ander geweldig restaurant in Cadzand-Bad is Blueness waar je in een prachtige setting kan genieten van gerechten met Aziatische invloeden. En nu komt de grap: al deze toprestaurants zijn onderdeel van de Sergio Herman Group! Een diepe buiging voor jou Sergio Herman!

Easy dining

Zin in lekker eten in een relaxte setting? Dan tippen wij Brasserie LouLou. Dit zit op de boulevard, boven de duinen, dus ook leuk om te combineren met een strandwandeling. Het restaurant heeft een vrolijke industrieel meets botanische look & feel en de menukaart is helemaal fijn met ook veel vega opties. In deze categorie geniet ik van een maaltijdsalade met freekeh, bloemkool, zoete aardappel en soja yoghurt. De Vriend gaat voor Ramen noodles met crispy jackfruit. Good to know: ze hebben ook een ijssalon met heerlijk huisgemaakt ijs! Andere fijne spots voor een easy bite zijn: Bistro Beaufort en Air Cafe. Voor ontbijt is het Pine House geweldig. Verwacht een uitgebreid ontbijtbuffet waar Sergio Herman zich tegenaan heeft bemoeid. Dit cafe is ook onderdeel van het Strandhotel.

The Sunday

Nog op zoek naar een leuk cadeautje? Of wil je een leuke herinnering meenemen van je verblijf in Cadzand-Bad? Bezoek dan zeker de hotelwinkel van het Strandhotel! Je vind hier een brede collectie van luxe home accessoires (o.a. Serax en kaarsen van Baobab), verzorgingsproducten (o.a. Aesop en Marie-Stella-Maris), modeartikelen en sieraden. Tip van Trees: koop hier ook de overheerlijke sambal ‘Opa Co The Original’ en die met ketjap. Echt mega lekker!

Klik hier voor tips op Zeeuws-Vlaanderen en hier voor alle tips in Zeeland. En hier voor meer weekendjes weg in eigen land.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply