Hotel Mondragon is gesitueerd in de historische binnenstad van Zierikzee. Om hier te komen rijd je door de indrukwekkende 16de -eeuwse Noordhavenpoort heen waarna je de prachtige monumentale panden aan de oude haven passeert. De unieke Mondragon-beleving begint dus eigenlijk al voordat je het hotel betreedt. Bij aankomst ontvangen we een pas die toegang geeft tot de ruime ondergrondse parkeergarage met lekker veel elektrische laadpunten. Als we onze Fiat 500E hebben ingplugd pakken we de lift naar onze verdieping.

Receptie & een digitale conciërge ‘Cristoff’

De Vriend heeft al passen voor de kamer gehaald, maar ik krijg ook nog een mailtje waarmee we de deur digitaal kunnen openen. Op onze kamer ligt een kaartje met een QR-code die je niet alleen info over je kamer geeft maar ook handige informatie geeft over activiteiten en restaurants in de buurt. Heb je een praktische vraag dan kun je chatten met Cristoff. Je hotelpas vergeten? No worries, ja kan je kamer dus ook altijd digitaal openen.

41 kamers en suites, restaurant & cocktailbar

Het eeuwenoude gebouw telt 41 kamers en suites waar de romantiek van lang vervlogen tijden nog altijd voelbaar is. Wij verblijven in een Club Premium Kamer met achter het bed een afbeelding van Rembrandt’s Nachtwacht. Het blijkt dat de kamers zijn ingedeeld in vier eigen thema’s die samenhangen met positie ten opzichte van de zon. Die van ons biedt uitzicht op de ondergaande zon. We zijn rond dit moment lekker aan het dineren bij inhouse restaurant Cristó. Onze kamer is voorzien van een zalig Nilson bed en een regendouche. Wij zijn blij. Na ons diner gaan we een cocktail drinken bij inhouse cocktailbar Eleven. Dit zijn prachtige venues met super kundig en lief personeel!

Hotelontbijt

Het ontbijt is hier ook helemaal fijn. Dit gebeurt in restaurant Cristó. Er is een lopend buffet met een mooie selectie, van pancakes voor de zoetekauwen tot en met hartig beleg. Er is ook een fruitselectie met o.a. supermooie rijpe meloenen. We mogen ook een eitje naar keuze bestellen. We gaan allebei voor de scrambled eggs met zalm.

De Heerenkamer

In het torentje van Mondragon vind je de Heerenkamer, oftewel de lounge waar je van vroeg tot laat kan ontspannen. Neem plaats in een van de clubfauteuils en lees een boek, krant of tijdschrift. De ruimte deed vroeger dienst als sociëteit voor de notabelen van Zierikzee. Tip van Trees: als je Wait, een tijdschriften- en boekenapp, downloadt op je telefoon kun je tijdens je verblijf kosteloos boeken, tijdschriften en kranten lezen.

Over de naamgever

Hotel Mondragon is vernoemd naar Cristóbal de Mondragón, een Spaanse veldheer uit de 16e eeuw ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. In opdracht van Koning Filips II van Spanje belegerde hij Zierikzee en nam in 1576 de stad in. Sindsdien is zijn naam onlosmakelijk aan Zierikzee verbonden. Net als de hotelgasten van Mondragon verbleef hij destijds ook aan de Oude Haven. In tegenstelling tot de meeste Spanjaarden in die tijd schijnt Mondragon vriendelijk te zijn geweest voor de bewoners van Zierikzee. Daarom is zijn naam nog steeds op een positieve manier verbonden met de stad.

Oude Haven 11, Zierikzee | website

Klik hier voor nog meer tips in Zierikzee, hier voor tips op Schouwen-Duiveland en hier voor alle tips in Zeeland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply