Restaurant Cristó is gesitueerd in de historische binnenstad van monumentenstad Zierikzee. Het restaurant oogt chique en stijlvol op een warme manier. De keuken wordt gerund door de 23-jarige chef-kok Jeffrey Buijl die de focus legt op streekproducten en de Franse cuisine met her en der Spaanse invloeden. De naamgever van het restaurant, de 16de -eeuwse veldheer Cristóbal de Mondragón de Spaanse veldheer die in 1576 Zierikzee innam, is geboren in het Spaanse Baskenland, vandaar.

Chef-kok Jeffrey Buijl

Jeffrey vertelt ons dat hij al op zeer jonge leeftijd wist dt hij chef wilde worden. Zo liep hij op zijn dertiende al stage bij Herman den Blijker en tijdens zijn studie stond hij ieder vrij moment in de keuken bij restaurant Bij Kees (van Kees Visser). Als Kees bij Cristó gaat werken gaat Jeffrey mee als sous-chef. Samen winnen ze de prestigieuze Nederlandse Bocuse d’Or (tweejaarlijks wereldkampioenschap voor chef-koks). Jeffrey is inmiddels opgeklommen tot chef-kok van Cristó.

Zomermenu

We zijn hier op een donderdagavond en gaan voor het 3-gangen zomermenu. Ik start met de Coeur de Boeuf tomaat met geitenkaas en bleekselderij. De vleestomaat is perfect rijp en heeft een mooie volle en frisse smaak die prachtig wordt gecomplementeerd door de romige ietwat notige geitenkaas. De Vriend geniet van een gazapcho met komkommer en mozzarella. Ik blijf in de vegetarische sfeer en bestel als hoofdgerecht de Bloemkool met zilte groenten met een smaakvolle beurre noisette. De Vriend neemt de vis van de dag. Ik proef ook van dit gerecht en wauw! De roodbaars is perfect op de huid gebakken waardoor hij een fijn crispy jasje heeft gekregen maar tegelijkertijd nog heerlijk mals van binnen is. Zalig!

Geweldige service

Restaurant manager Jesse merkt dat we even twijfelen over welk dessert te kiezen. Hij stelt vervolgens voor om een mix van de zoete gerechten te maken. Chef Jeff geeft vervolgens uitleg over ons dessert dat bestaat uit drie gerechten. Te weten: chocolademousse met frambozen-rabarbersorbet en crème brûlée, een taartje met merengue-citroen en sorbet van groene appel en structuren van braam met sorbet van zwarte bessen en basilicum. En ook de service van Kim en Marco is helemaal top. Tip van Trees: drink na je diner nog een lekkere drankje bij Cocktailbar Eleven en een overnachting in Hotel Mondragon is ook een enorme aanrader.

Oude Haven 11, Zierikzee | website

Klik hier voor meer fine dining tips in Zeeland.

Klik hier voor nog meer tips in Zierikzee, hier voor tips op Schouwen-Duiveland en hier voor alle tips in Zeeland.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply