BrielleNederlandZuid-Holland

Poorter Boutique Hotel Brielle

Na een bezoek aan Historisch Museum Den Briel lopen we per toeval tegen het Poorter Boutique Hotel aan. Het hotel bestaat uit twee aaneengeschakelde historische panden uit 1585. Terwijl we het hotel bewonderen horen we van de aardige hostess dat de prachtige sierplafonds van de lounge en brasserie tot de vijf oudste stucplafonds in Britse stijl van Nederland behoren (Brielle kende een korte Engelse bezetting). Tijdens ons bezoek komen we er ook nog achter dat zeeheld admiraal-generaal Maarten Harpertszoon Tromp in een huisje aan de Kaatsbaan, in de achtertuin van het hotel, geboren is. Hoe bijzonder allemaal!

Moderne brasserie

Wij zijn hier voor de lunch en het is lekker weer dus we nemen plaats op het terras aan de rustige winkelstraat. De menukaart is bescheiden maar wat erop staat klinkt goed. We gaan voor de Poorter vegetarische lunch met een glaasje paprikasoep, brood met guacamole, feta en granaatappel en brood met twee mini vegan green curry Croquetttes met een bakje aoili.

Het hotel

Interesse om ook te blijven slapen? Het hotel telt elf kamers met kingsize Nilson bedden. Leuk om te weten: achter het hotel gaat de 20-jarige Oscar schuil Toen zijn vader geen geschikte huurder kon vinden voor het pand besloot hij zijn destijds 18-jarige zoon een kans te geven om zijn droom te realiseren. Naast het runnen van het hotel volgt Oscar een studie hotelmanagement.

Voorstraat 45, Brielle | website

Klik dan hier voor meer tips in Brielle. En hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply