Brielle is zo’n historische plek die we allemaal kennen van de geschiedenislessen. Zo is Brielle de eerste stad die op 1 april 1572 bevrijd werd op de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige oorlog. Hertog Alva verloor op deze dag ‘zijn Bri(e)l’. Hoe zat het allemaal nou ook alweer met deze periode en de rol van Brielle? Historisch Museum Den Briel geeft antwoord op al je geschiedenisvragen.

De Tachtigjarige Oorlog staat centraal

In het Historisch Museum Den Briel kun je van alles te weten komen over de Tachtigjarige Oorlog waarbij de inname van Brielle door de Watergeuzen op 1 april 1572 centraal staat. Leuk om te weten: het museum deed vroeger dienst als waag, stadsgevangenis en stadhuis.

Wandeling langs 23 bezienswaardigheden

Zin in een wandeling? Het Historisch Museum Den Briel heeft een digitale tour ontwikkeld langs 32 bezienswaardigheden in de stad en op de stadswallen. De locaties hebben allemaal een link met het museum. Elk punt is voorzien van een QR-code die je kan scannen voor achtergrondinformatie.

Markt 1, Brielle | website

Klik hier voor meer museum-tips. Na het museum op zoek naar een leuk restaurantje in de buurt? Klik dan hier voor meer tips in Brielle. En hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply