NederlandSchoonhovenZuid-Holland

B&B De Edelsmederij Schoonhoven

B&B De Edelsmederij is een ideale uitvalsbasis om Schoonhoven te ontdekken. Hij ligt super centraal en is van alle gemakken voorzien. De look & feel is daarnaast ook nog eens helemaal geweldig en perfect in lijn met de Zilverstad. De B&B is opgezet door Marjon Kappers en Stefan van Beeten. Leuk om te weten: dit sympathieke stel zit ook achter Galerie Meesters van de Zilverstad en Edelsmederij Marjon Kappers in welk pand ook de B&B is gevestigd, vandaar de naam.

Een zoet verleden

Bij de entree spot ik een chocoladerepen-automaat, het pand blijkt van de jaren ‘60 tot en met ’90 een snoepwinkel te zijn geweest. Tijdens de renovatie is in de automaat een dubbeltje uit 1979 gevonden, Stefan heeft dit ingelijst en in de B&B gezet als herinnering aan dit verleden. Het oog voor historie en persoonlijk detail zie je ook terug in elementen zoals de grote zwart-witte muurafbeelding van leerling-edelsmeden die aan het werk zijn op de lokale Vakschool. Ook helemaal top is de rieten mand met allerlei items zoals: twee tandenborstels, paracetamol, tampons, etc. Hoe gastvrij kun je zijn!

Luxe boetiekhotel vibe

Bij deze ook een hele dikke shout out naar het kingsize bed dat zalig slaapt! De keuze tussen een dik of een dun kussen heeft hier ook zeker aan bijgedragen. Vooral mijn vriend sprong een gat in de lucht toen hij de dunne kussens zag liggen. Er is ook een flatscreen-tv waar je vanuit de zithoek of vanuit het bed naar kan kijken, dit laatste hebben we getest. Het was zo chill dat we er nu serieus over na zitten te denken om thuis ook een flatscreen in de slaapkamer te installeren.

Van alle gemakken voorzien

De badkamer is compact maar heel gebruiksvriendelijk met een wasbak van goud en een geweldige regendouche. Er is ook een kitchenette waar je koffie en thee kan zetten. Er staat ook een fles witte wijn koud, wat een geweldige service! Bij delicatessenwinkel Bij Sophie kun je lekkers voor bij de borrel halen. Goed om te weten: de B&B doet niet aan een ontbijt service, maar de koelkast is wel gevuld met lekkere basics en er staan ontbijtgranen op de hoge tafel bij de entree waarmee je zelf een prima ontbijtje kan samenstellen. Vind je het net als wij leuker om eruit uit te trekken? Dan tip ik Café Lien en Basta die allebei op een paar minuten lopen liggen. Of ga langs bakkerij Kok of Meesterbakker die al open is vanaf 7:30. B&B De Edelsmederij is een absolute Tip van Trees!

Velleblootsteeg 6, Schoonhoven | website

Klik hier voor meer tips in Schoonhoven en hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply