NederlandSchoonhovenZuid-Holland

Boutique Café Lien in Schoonhoven

Boutique Café Lien is een heerlijke plek in hartje Schoonhoven waar je kan genieten van ontbijt, lunch en high tea. Daarnaast is het ook perfect voor koffie met een taartje of een middagborrel met snacks. Het knappe zaakje met Ibiza vibe is opgericht door Anne-Line Boele die ervaring heeft opgedaan bij verschillende hotels (o.a. het Kruisherenhotel in Maastricht) en horecazaken. Leuk om te weten: Anne-Line is een telg uit de bakkersfamilie Kok een paar deuren verderop.

De beste lunchplek in town

Op de bescheiden menukaart staan acht opties met als basis belegde broodjes. Voor de zoetekauwen zijn er pancakes in drie variaties waaronder ook eentje voor de kids met chocoladesaus, smarties en marshmallows. Op de gezonde toer? Ga dan voor de rijk gevulde salad bowl met couscous, gedroogd fruit, feta, granaatappelpitjes en een tahindressing. Anne-Line probeert zoveel mogelijk met lokale, kleine leveranciers te werken.

Zelfbedacht gerecht vol liefde

Ik ben hier voor de lunch en bestel de toast met een spread van avocado en hierop een royale hoeveelheid geflambeerde zalm. Het geheel krijgt meer smaak en body door een mix van verse en gefrituurde wasabi edame boontjes, kappertjes, sojasaus en wasabimayonaise. Anne-Line vertelt me dat ze dit gerecht zelf heeft bedacht. Zo tof! Deze liefde en betrokkenheid zie ik ook terug in mijn verse sapje waar een viooltje op drijft en een aardbei zorgvuldig op de rand is geplaatst.

Haven 43, Schoonhoven | website

Klik hier voor meer tips in Schoonhoven en hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply