NederlandSchoonhovenZuid-Holland

Galerie Meesters van de Zilverstad

Galerie Meesters van de Zilverstad is een van de meeste bijzondere plekken in Schoonhoven om een sieraad te kopen. Waarom? Allereerst omdat het is gevestigd in de eeuwenoude Veerpoort uit 1601 aan de Krimpenerwaard. En ten tweede omdat deze galerie een ode brengt aan de edelsmeden die aan de vakschool in Schoonhoven zijn opgeleid. Momenteel is het werk van 9 jonge meesters te zien.

Achter de galerie

Deze bijzondere plek is opgezet door het sympathieke koppel Marjon Kappers en Stefan van Beeten. Marjon, die in 1999 haar opleiding Edelsmeden aan de Vakschool Schoonhoven heeft afgerond, is inmiddels al 19 jaar werkzaam als goudsmid. Haar werk kun je overigens bewonderen in haar eigen galerie Kappers, maar dit terzijde. Marjon heeft haar liefde voor haar vak overgedragen aan haar partner Stefan, die o.a. de marketing voor de hun Zilverstad verzorgt én een geweldige B&B runt!

Zeejuwelen

Naast werk van in Schoonhoven opgeleide edelsmeden vertoont de galerie ook werk van local Femke Krol (1965). Haar kunstwerken komen uit de collectie Zeejuwelen, waarbij ze schelpen uit de hele wereld creatief heeft bewerkt. Mooi detail: haar kunst wordt afgewerkt met 24-karaats bladgoud of bladzilver.

Wal 3 (In de Veerpoort), Schoonhoven | website

Klik hier voor meer tips in Schoonhoven en hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply