NederlandSchoonhovenZuid-Holland

Forchetta Italiaans restaurant in Schoonhoven

Forechtta is een geweldig Italiaans restaurant in Schoonhoven waar je terecht kan voor lunch en diner. Forchetta ontleent zijn naam aan het Italiaanse gezegde essere una buona forchetta dat letterlijk betekent dat Italianen goede vorken zijn, oftewel goede eters. De keuken wordt gerund door de Italiaanse chef-kok Francesco Napoli en op zijn menukaart staan gerechten die zowel simpel, vers als eerlijk zijn.

Napolitaanse broodjes vers uit de steenoven

Wij zijn hier voor de lunch en kunnen kiezen tussen panuozzo’s (Napolitaanse broodjes van pizzadeeg) met verschillend beleg. Ik ga voor de variant met gegrilde groenten en ricotta en voor die met gerookte zalm. Als dolci geniet ik van twee cannoli’s met een pistache vulling. Klein beetje achtergrond: deze gefrituurde deegrolletjes gevuld met ricotta komen uit de Siciliaanse keuken. In de avond is de menukaart een stuk meer uitgebreid en kun je kiezen tussen meerdere antipasti-, primi-, secondi- en dolci-gerechten.

Zalige limoncello

Chef Franceso is geboren en getogen in de Amalfistreek en deze streek staat synoniem met limoncello. Hier groeien citroenen zo groot als meloenen. Klinkt als een fabeltje, maar het is echt waar! Ik heb dit tijdens mijn bezoek aan deze streek met eigen ogen gezien. De limoncello wordt gemaakt naar nonna’s recept. “Ik schil de citroenen zo dun mogelijk, dan gaan ze drie weken in pure alcohol. Vervolgens worden de schillen verwijderd en de alcohol gefilterd en met suikerwater gemengd”, aldus Francesco. Wij hebben de limoncello geproefd en ik kan je verzekeren hij is top!

Haven 29, Schoonhoven | website

Klik hier voor meer tips in Schoonhoven en hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply