NederlandSchoonhovenZuid-Holland

Brasserie Springer in Schoonhoven

Brasserie Springer is prachtig gesitueerd in een monumentale stadsherberg aan het ruim honderd jaar oude Springerpark in Schoonhoven. Een ideale plek dus voor een lunch na een stadswandeling via het park. Of kom hier in de avond voor een heerlijk diner. Dit laatste doen wij.

Familiebedrijf

Bij binnenkomst valt mijn blik meteen op een muurschildering van een dame in impressionistische stijl. Het ruime restaurant heeft verschillende zithoekjes en met mooi weer kun je terecht op het terras. Ik hoor dat Brasserie Springer een familiebedrijf is. Eigenaresse Margot Boerefijn heeft de zaak samen met haar ouders opgezet, haar vader Per Boerefijn is werkzaam als chef-kok. Margot is net als haar moeder gastvrouw en vinoloog.

Heerlijk 3-gangenmenu

We bestellen het 3-gangenmenu en krijgen vooraf luchtige chips met een bijpassend dipsausje en brood met smeersels. Het voorgerecht bestaat uit een krokante wontonschelp met een tartaar van krieltjes, asperges en ei, asperge carpaccio met een vinaigrette van truffel. Het hoofdgerecht is gebakken schelvis en we krijgen er aardappel wedges met mayonaise bij. En het dessert is absoluut feestje met zelfs een huisgemaakte mini magnum. Love it! En ook de bediening is heel goed. Brasserie Springer is zeer zeker de moeite waard als je in Schoonhoven bent.

Opweg 2a, Schoonhoven | website

Klik hier voor meer tips in Schoonhoven en hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply