Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven is een must visit bij een bezoek aan Schoonhoven dat de Zilverstad van Nederland wordt genoemd. De veelzijdige museumcollectie bevat Nederlandse gebruiksvoorwerpen van zilver die dateren van 1600 tot heden. Zoals: aardappellepels, kaasschaven, geboortelepels en broodmanden. Daarnaast bevat de collectie sieraden, pronkstukken en kerkelijk zilver. Ook zijn er wisselende exposities. Momenteel is bijvoorbeeld Lot uit de Loterij te zien, loterijen waren in de 16de en 17de eeuw een vorm van crowdfunding met zilver als hoofdprijs.

Bewonder of ga zelf aan de slag!

Zin in wat actie? Ga dan zelf aan de slag in de smederij, voor de jonge bezoekers is er een zilverwerkplaats. Het museum bevat ook ’s werelds grootste zilver-doe-tafel, dit is een interactieve tafel vol zilververhalen en -opdrachten. Kortom, in het museum kun je met alle zintuigen alle kanten van het bijzonder veelzijdige edelmetaal ontdekken.

Kazerneplein 4, Schoonhoven | website

Klik hier voor meer museum-tips.

Klik hier voor meer tips in Schoonhoven en hier voor alle tips in Zuid-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply