Biologisch restaurant Pianeta Terra (Planeet aarde) in hartje Amsterdam is verkozen tot het beste Italiaanse restaurant van Nederland! Wereldwijd staat het restaurant zelfs op nr. 23! Dit volgens de toonaangevende lijst van TopItaly.it. Pianeta Terra is in 2000 opgericht door Fabio Antonini, Laura Martini en Raul Mini. Het drietal is al sinds het prille begin al bezig met vooruitstrevende ideeën over duurzaamheid, verspilling en planeetvriendelijker koken en consumeren. Hoog tijd om zelf de proef op de som te nemen!

Biologisch, duurzaam en lokaal

Mede-eigenaar en chef Fabio Antonini’s kookstijl is vooruitstrevend waarbij de slow food manier van koken leidend is. Slow Food is een voedselbeweging die zich inzet voor een good, clean en fair voedselsysteem. Daarom vind je bij Pianeta Terra alleen ingrediënten die 100% biologisch, vaak vergeten, soms zelfs ongewenst en – met uitzondering van de wijnen, kazen en olie – van Nederlandse bodem zijn. Naast de kleine, lokale leveranciers haalt het restaurant de andere ingredienten via de Slow Food Presidia en Ark of Taste. Pianeta Terra is dus niet per se een ode aan Italië, maar eerder een hartstochtelijk pleidooi voor Moeder Aarde dat in drie tot zeven verrassende gangen uiteengezet wordt. Hierop aansluitend is de door Laura met veel zorg samengestelde wijnkaart volledig biologisch, biodynamisch, natuurlijk, slow en Italiaans.

Gerechten zijn raak en verrassend

Wij zijn hier op een dinsdagavond en worden vriendelijk ontvangen door Laura. In de open keuken zien we Fabio druk in de weer. Laura gaat ons voor naar ons tafeltje aan het raam. Het restaurant, gesitueerd in een voormalige paardenstal, heeft een knusse, monumentale uitstraling. We gaan voor het 5-gangen menu en geven door dat we pescotariers zijn. De moderne kunst aan de muren en de speelse indeling met de lange bar en de warme, maar cleane uitstraling sluiten prachtig aan op wat er op het bord gebeurt. De smaakcombinaties van onze gerechten zijn iedere keer raak en verrassend.

Geweldige ervaring!

We hebben overheerlijk gegeten waarbij voor ons het respect voor Moeder Aarde de hele beleving naar de next level brengt. En dit alles in een hele fijne ambiance met dito service. We voelden ons hier zelfs zo welkom dat we nog zijn even blijven hangen aan de bar met het hele Pianeta Terra team. We begrijpen nu ook helemaal waarom dit het beste restaurant van Nederland is. Wij komen snel weer terug!

Beulingstraat 7, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Grachtengordel-Zuid buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply