Café Cress is een nieuwe culinaire aanwinst in Amsterdam-Noord waar in onze optiek alles klopt! Achter dit restaurant gaan Jeffrey Klepper, Niamh Groentjes en Cyril Martineau schuil. Jeffrey runt de voorkant en Niamh en Cyril staat in de open keuken. Cress hanteert een kleine menukaart die iedere week wisselt waarbij de seizoensproducten van de markt leidend zijn. Je kunt bij Cress terecht voor lunch, borrel en diner.

Woonkamer vibe

Met Cress wil het drietal een plek creëren waar iedereen zich thuis voelt. Een beetje alsof je bij familie of vrienden in de woonkamer zit. Zo is er voor de kinderen een fijn speelhoekje en voor je viervoeter wordt een bakje water geregeld. Heel low key dus, waar ook nog eens heel mooi eten voor een vriendelijke prijs wordt geserveerd. In de zomer kun je hier heerlijk zitten op het terras aan de kade, dat dankzij de ligging op het zuiden de hele dag zon pakt.

Authentieke service

De service van de sympathieke Jeffrey geeft je een instant welkom gevoel. Naast maître is Jeffrey ook verantwoordelijk voor de wijnkaart met hierop toegankelijke wijnen die zowel per glas als per fles kunnen worden besteld. Voor de liefhebber staan er ook een aantal spannende wijnen per fles op de kaart. De wijn haalt Jeffrey veelal zelf bij de wijnboeren.

Wekelijks wisselend menu

De kleine menukaart wisselt wekelijks waardoor het altijd verrassend is om hier te komen eten. Chef Cyril struint de Amsterdamse Albert Cuypmarkt af en de ingrediënten die hij hier vindt vormen de basis van de menukaart. Team Cress probeert alles zelf te maken, van azijn tot patisserie en van ijs tot kimchi. Zelfs de worsten zijn huisgemaakt. Wat niet zelf kan worden gemaakt wordt gekocht bij lokale leveranciers zoals Fromagerie Kef, stadsbakker As en Zwarts’ Coffee.

We love Cress!

Wij zijn hier voor het diner en beginnen met een bubbeltje en de paddenstoelkroketjes met lavas. Hierna genieten we o.a. van een goddelijke gnocchi met paddenstoel en nagelkaas en aardpeer met blauwe kaas en peer. Ik wil bij ieder gerechtje mijn bord aflikken. Wat een fenomenaal gouden duo staat hier te koken! Wij hebben er een nieuwe favoriet bij!

Johan van Hasseltkade 322, Amsterdam-Noord | website

Klik hier voor meer tips in de Noordelijke IJ-oevers West. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Noord.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply