Ron Gastrobar bij de C is prachtig gesitueerd aan de rand van het nationaal park Kennemerland tussen de Bloemendaalse Duinen. Zoals de naam al prijsgeeft komt dit restaurant uit de creatieve koker van voormalig chef-kok Ron Blaauw. Voorheen zat hier restaurant Bij de C en de twee uitbaters, Koen van de Hurk en Julius van Zelderen, zijn samen met Blaauw in het nieuwe avontuur gestapt. Op de website lees ik dat het restaurant een plek wil zijn waar iedereen zich welkom voelt door de betaalbare gerechten en de informele sfeer. Ron Gastrobar bij de C biedt plek voor lunch, diner, borrels en events.

Ruim restaurant met trendy inrichting

We gaan op een zondag in februari richting ‘de kop van Bloemendaal’. De autorit door de duinen geeft al een beetje een vakantiegevoel en bij aankomst blijkt er volop gratis parkeerplek. Dit begint goed! Na een vriendelijke ontvangst worden we naar ons tafeltje begeleid. Het restaurant is ruim (120 couverts) en mooi ingericht met nautische elementen. Denk hierbij aan golvende blauwwitte doeken aan het plafond en muurschilderingen van reddingsboeien. Het middenstuk heeft grote houten planken aan het plafond met een print dat me doet denken aan een vingerafdruk. Net als in alle andere restaurants van Blaauw spot ik her en der schilderijen en muurschilderingen van neopop kunstenaar Selwyn Senatori aan de muur. De royale toiletruimte met grappige teksten op de muur vind ik ook echt top!

Toegankelijk en heerlijk

De menukaart is toegankelijk met herkenbare gerechten, maar wel op niveau. In de keuken staat mede-eigenaar chef Koen van den Hurk. Zijn favorieten? Alles wat uit de zee komt. Een chef naar ons hart als pescotariërs. Onze vriendelijke serveerder legt uit dat de gerechten bedoeld zijn om te delen dus we bestellen van alles was. We starten met ‘Taco Redefine’ met vleesvervanger Redefine Meat en bangkokspread. Zalig! De Oeuf Mimosa is ook top en de krokante ui met peterselie en groene peper is haast te mooi om op te eten. We drinken er een heerlijke frisse witte rioja bij.

Onze lunch is een feest!

In de volgende ronde komen o.a. een spitskool met harissa, feta en komijnzaad en een bloemkool met bruine boter, Pierre Robert (kaas van volle rauwe koemelk met verse room) en herfsttruffel voorbij. En ook de Pieterman met ras el hanout, remoulade en gepofte granen is heerlijk. Mijn favoriet van de lunch? De Ui ‘Martini’ met consommé, comté en lavas. Dit blijkt ook een chef’s favourite. Als dessert gaan we voor de Emmer IJs met boeren roomijs en verschillende zoete toppings zoals aarbei en chocolade. Dit wordt op spectaculaire wijze met droogijs geserveerd in een emmer die met een design van kunstenaar Senatori is bedrukt. Wat een feest!

Het Ron Gastobar-eitje

Een van onze voorgerechten is een eitje met mimosa en op de wijnglazen spot ik ook eitjes. Dit blijkt het Ron Gastobar-eitje dat voor Blaauw staat voor vasthouden aan waar je in gelooft en niet zwichten voor wat de rest doet (klik hier voor de ontstaansgeschiedenis). En precies dit heeft hij in 2013 gedaan toen hij als de eerste Nederlandse chef-kok ooit die zijn twee Michelinsterren zelf inleverde. Hij wilde terug naar de basis met een stoer en simpel concept waarbij superlekker eten en drinken nog steeds centraal staan, maar dan wel op een relaxte manier waarbij dineren een feestje is. Dit blijkt een schot in de roos want Ron Gastrobar bij de C is inmiddels het vijfde Gastrobar restaurant! En wij begrijpen nu ook waarom het zo’n succesformule is. Wij komen zeker terug!

Hoge Duin en Daalseweg 6, Bloemendaal | website

Klik hier voor meer tips in Bloemendaal en hier voor alle tips in Noord-Holland. 

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply