Restaurant Pof is gesitueerd op NoordOogst, een stadslandbouwproject met o.a. een kleine wijngaard, een bierbrouwerij, een vlindertuin en een voedselbos. De menukaart van Pof is in de basis vegetarisch met veel veganistische opties. Voor de liefhebbers staan er enkele niet-industriële vleesgerechten van de directe buren (Buitengewone Varkens) op de kaart.

Lekker & lokaal

Bij Pof wordt op ambachtelijke wijze gekookt waarbij het poffen centraal staat. Dit gebeurt op houtskool in een speciaal daarvoor ontworpen oven van Mibrasa. Tijdens het poffen worden de producten op hoge temperatuur in eigen schil gegaard zonder water of olie toe te voegen. Hierdoor blijven voedingsstoffen behouden en ontstaat een bijzondere smaakbeleving. Daarnaast wordt er, in samenwerking met de buren van NoordOogst, gerookt, gestoofd, gebrouwen, gepekeld en gewekt. Pof kookt waar mogelijk met lokale ingrediënten, waardoor het transport van voedsel tot een minimum wordt beperkt.  

Meteorenweg 280, Amsterdam-Noord | website

Klik hier voor nog meer tips in de Noordelijke IJ-oevers West (NDSM-terrein). En klik hier voor hotspot tips in Amsterdam-Noord.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply