ChablisEuropaFrankrijk

Wijnhuis Jean-Marc Brocard in Chablis

Wijnhuis Jean-Marc Brocard in Chablis dateert uit 1973. Wijnmaker Jean-Marc begint in 1997 met biologische en biodynamische wijnbouw op 11 hectare land. Tegenwoordig wordt 60 hectare op biologische wijze verbouwd en 40% op biodynamische wijze. Wijnhuis Jean-Marc Brocard is hiermee een van de eerste in Chablis die op biologische wijze werkzaam zijn op hun percelen.

Proeverij

Wij zijn hier zonder reservering op een doordeweekse dag. Na een hartelijke begroeting van cuvist Jean-Louis volgt een tasting. Wijnhuis Jean-Marc Brocard biedt vier verschillende stijlen: Chablis Grand Cru, Chablis Premier Cru, Chablis Village en Petit Chablis appellations. Daarnaast heeft ook de zoon van Jean-Marc een serie prachtige wijnen gemaakt. Je herkent deze meteen aan het zwarte etiket. We beginnen met de Petit Chablis en eindigen met de Grand Cru van Jean-Marc. Tussendoor proeven we ook wijnen van de zoon die vooral biodynamisch te werk gaat.

Boek een tasting

Via de website kun je een Tasting Discovery boeken die bestaat uit drie wijnen en een paar lokale Bourgondische specialiteiten met uitleg van een sommelier. Heb je iets langer de tijd? Boek dan een Cellar Tour en kom meer te weten over het domein en de geheimen van het wijn maken. Natuurlijk krijg je hierbij ook wijnen te proeven met lokale hapjes. Foodies kunnen een Food paring (kaas/ham) boeken.

3, route de Chablis, 89800 Préhy, Frankrijk | website

Klik hier voor nog meer tips in Chablis. En klik hier voor tips in Frankrijk.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply