BOB is de eerste fysieke wijnwinkel waar alleen wijn van Nederlandse bodem wordt verkocht. Dankzij mijn eigen wijnboeractiviteiten (Waterlandse Wijn) is Nederlandse wijn inmiddels een bekend terrein, maar de meeste Nederlanders hebben nog nooit een Hollands wijntje gedronken. Terwijl de eerste commerciële wijngaarden in Nederland zijn ontstaan rond 1970! Ik ben dus enorm blij met wijnwinkel BOB die de Nederwijnen nu toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Je vindt hier de beste wijnen van Nederland

Bij BOB vind je een selectie van de beste wijnen uit Nederland, van wit en rood tot rosé en mousserend uit alle 12 provincies. De wijnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de drie eigenaren samen met sommelier Jan-Jaap Altenburg. Sidenote: de podcasts (Le Club des Vins) van Jan-Jaap zijn te gek! Hij informeert je (samen met Nadien) op een heel sprankelende en laagdrempelige manier over van alles en nog wat in de wondere wijnwereld.

De betekenis van BOB

De naam BOB is gekozen omdat dit een afkorting is van Beschermde Oorsprongsbenaming. Dit is de Nederlandse kwaliteitscontrole variant van het Franse AOP (Appelation d’Orgine Protégée). De eerste Nederlandse BOB is in 2017 uitgegeven aan het wijngebied Maasvallei Limburg, oftewel de BOB Maasvallei. Er zijn op dit moment 5 BOB-gebieden in Nederland, met elk hun eigen eisen.

Over de mannen van BOB

Samir Doueiri, Richard Dietz en Roderick Meijer zijn de drie initiatiefnemers van BOB. Ze hebben ruim 30 jaar ervaring in de wijnwereld. Hun enthousiasme voor de mooie wijnen uit Nederland verbindt hen. Aan ambities geen gebrek: de mannen zijn van plan op korte termijn ook een Nederlandse wijnbar te openen én een eigen wijngaard in Limburg te starten. Ze geven ook proeverijen. Mijn nichtje en ik hebben er al een geboekt en recent samen met Roderick de wijnen uitgekozen. 14 mei is het zover. We kunnen niet wachten om onze vrienden ook kennis te laten maken met de Nederwijnen.

Eerste van der Helstraat 41, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in de Pijp/Rivierenbuurt. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply