The Exchange in hartje centrum Amsterdam is een onafhankelijk modehotel verdeeld over drie monumentale panden. Het hotel telt 61 unieke kamers die variëren van 1 tot 5 sterren. Jonge modeontwerpers van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) zijn verantwoordelijk voor het design van de kamers waarbij iedere kamer wordt gezien als een model op de catwalk. Dit toffe en gastvrije 1-tot-5-sterren-concept hebben we eerder gezien bij het Lloyd Hotel. En wat blijkt, de twee hotels zijn van dezelfde eigenaren. Well done Otto Nana en Suzanne Oxenaar!!

5-sterrenkamer New Rembrandt

We gaan op ‘haute adventure’ in 5-sterren kamer de New Rembrandt. De eyecatcher van onze kamer is de giga drie dimensionaal ogende witte bed-ombouw, een ontwerp van Roos Soetekauw. Het geplooide kunstwerk blijkt geïnspireerd op de ‘molensteegkraag’ die de gegoede manlijke burgerij droeg ten tijde van Rembrandt (17de eeuw). Ik ben ook erg blij met de knusse leeshoek met een waanzinnig uitzicht over de monumentale panden. De badkamer is voorzien van een fijn ligbad en er zijn badjassen. Fijn!

De geweldige kamer heeft verschillende zithoekjes

The Exchange biedt geen avondkaart aan, maar dit is geen enkel probleem want er zijn genoeg tentjes voor lekker eten in de buurt. Wij hebben zin in sushi, dus ik wandel na het inchecken richting Geisha. Onze kamer is voorzien van een eettafeltje en de knusse leeshoek met het geweldig uitzicht is ook een goede spot om te dineren. Het bed is toch te aanlokkelijk, dus het wordt een sushi picknick in ons witte kunstwerk. Tegenover het bed hangt een kleine flatscreen-tv voor het ultieme relaxgevoel.

Ongekend goed geslapen in het origami cocoon kunstwerk

Voor het slapen gaan besluit ik ons origami-kunstwerk helemaal te sluiten. Na een korte inspectie, waarbij ik op een stoel sta, zie ik dat ik met de touwtjes het doek kan laten zakken. Easy peasy Het matras en het beddengoed zijn top, maar ik weet zeker dat we ongekend lekker hebben geslapen door het mega knusse cocoon-gevoel van ons hemelbed. De volgende ochtend vallen de zonnestralen prachtig door de kiertjes op ons bed. Wat een magisch gevoel.

Het ontbijt wordt verzorgd door Café STOCK. We bestellen het via de receptie waarna we het op kunnen halen. De cappuccino met havermelk smaakt me erg goed. De koffiebonen zijn van Friedhats, een kleine Amsterdamse koffiebranderij. De overheerlijke croissants en de carrotcake komt van bakkerij Ulmus.

Super centrale ligging

Het Exchange hotel ligt op het Damrak, dus eigenlijk is alles dichtbij. De Dam en het Centraal Station liggen op een paar minuten lopen, vanaf onze kamer zie ik de Bijenkorf en de Nieuwe Kerk goed liggen. Zin om te shoppen? De 9 Straatjes liggen op een kwartiertje wandelen. En ook het Museum District, Anne Frank Huis, Scheepvaartmuseum, etc. liggen dichtbij. Zin om Amsterdam vanaf het water te ontdekken? Tegenover het hotel liggen genoeg tour boten aangemeerd.

Damrak 50, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer hoteltips in Amsterdam. En klik hier voor hotspot tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply