BestemmingenEuropaInterlakenZwitserland

360˚ Restaurant Piz Gloria – Interlaken, Zwitserland

Eerste ronddraaiende restaurant op berg ter wereld

Dit ronddraaiende restaurant ligt bovenop de Schilthorn (2.970 m) en kijkt uit over meer dan 200 bergtoppen, waaronder de Eiger, Mönch en Jungfrau (UNESCO World Heritage). Dit was het eerste ronddraaiende restaurant op een berg ter wereld. Een rondje om zijn as duurt 45 minuten.

‘On her Majesty’s Secret Service’ is hier opgenomen

Toch is het restaurant het meest bekend om de James Bond film die hier is opgenomen, te weten: On her Majesty’s Secret Service. Ben je een Bond-fan, dan kun je hier je hart ophalen. Er is een Bond Cinema, een 007 Walk of Fame, een Bond World waar je in een oranje karretje op ontdekkingstocht gaat. Is dit nog niet genoeg? Boek er een James Bond Brunch bij.

007 snacks& lokale specialiteiten

Het restaurant serveert gerechten die variëren van snacks tot en met lokale specialiteiten. Ik ging voor de 007 Burger met frites (€ 25) en dit smaakte goddelijk. Na mijn lange skirit vanaf Grindelwald had waarschijnlijk alles van de kaart me hemels gesmaakt, maar dat terzijde.

Kabelbaan

Good to know: ook de niet skiërs kunnen hier komen, een kabelbaan brengt iedereen naar de top toe.

Schilthornbahn kabelbaan, Höheweg 2, Interlaken| Ma-zo: 7:25-17:55 | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply