NederlandNijmegen

Bairro Alto, een verscholen, knusse hotspot in Nijmegen

Bairro Alto is een perfecte spot in Nijmegen als je behoefte hebt aan wat rust en goede koffie. Het tentje ligt namelijk in een verstild straatje achter de drukke Grote Markt. Bairro is een liefelijk tentje met bloemetjes aan de muur en meubilair in pasteltinten. Het heeft ook een klein terras.

Terrasje met er tegenover een stadsparkje

We komen hier voor een koffie met een broodje. Het is mooi weer dus we nemen plaats op de houten bank die net vrijkomt. Terwijl we hier zitten zie ik dat er ook een aantal mensen een to go koffie halen en het opdrinken bij het grasveldje tegenover het café. De vegan friendly menukaart is klein, maar er staat genoeg lekkers tussen. Ik ga voor een tosti met zachte geitenkaas, gegrilde groenten, pesto, avocado en humus. Het brood komt van Streekbakker Jorrit.

Eigen koffielabel en bakkerij

De koffie is van DISTRICKT, dit is het eigen label van Bairro en Down Town. En ook de taartjes zijn hier goed. Bairro heeft namelijk ook een eigen bakkerij. Met andere woorden: voor koffie met een taartje is dit the place to be in Nijmegen!

Bestel een picknickmand en een kleedje

In de zomer kun je hier een picknickmand met een kleedje bestellen en het lekkers opeten in het parkje tegenover Bairro. Of neem de mand mee naar het Waalstrand of een andere fijne spot. Zorg er wel voor dat je de mand en het kleed voor sluitingstijd hebt teruggebracht.

Kannenmarkt 6, Nijmegen | Ma-zo: 9:00-17:00 | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply