food & beverageLifestyleTip van Trees

De Winkel Op Wielen een rondrijdende conceptstore

De Winkel Op Wielen, oftewel De WOW-bus, staat voor een inspirerende shopping experience waarbij de winkel, à la de nostalgische SRV-wagen, naar je toekomt. Het uiterlijk van de WOW-bus is liefelijk met een eigentijds interieur van licht berkenhout. Door deze neutrale setting gaat de volledige aandacht naar de producten. In de schappen en koeling vindt de consument een zorgvuldig samengesteld aanbod van food en lifestyleproducten waarbij herkomst, karakter en beleving centraal staan. Van ambachtelijke broodjes, zoetigheden en healthy treats tot en met de nieuwste (kook)boeken, beauty producten en handgemaakte sieraden. Het acroniem van Winkel Op Wielen is WOW! En dat is precies wat de bezoeker zal denken als hij/zij de bus instapt en het assortiment ziet.

De WOW-bus wil inspireren en verbinden

De producten in de WOW-bus hebben een bijzonder verhaal, een mooie verpakking, zijn veelal nieuw, of komen uit de regio. Hierdoor is de bus dé plek om op een unieke en persoonlijke manier kennis te maken met de leukste, nieuwste en spannendste producten. Denk hierbij aan: innovatieve beautyproducten van Paula’s Choice, een speciale selectie boeken van VBK Uitgevers, verschillende koffiesmaken van Vascobelo en de beste voeding voor je huisdier van Edgard Cooper. Het WOW-assortiment wisselt vanzelfsprekend regelmatig om zo haar bezoekers te kunnen blijven inspireren.

En ook op sociaal vlak is het de bedoeling om een steentje bij te dragen. Daarom is de WOW-bus voorzien van een espressoapparaat om koffie te kunnen zetten. Immers, een gezellig buurtpraatje is pas echt compleet met een lekkere kop koffie. Daarnaast is er gedacht aan faciliteiten om de producten op z’n mooist weg te kunnen geven. Want hoe leuk is het om een buurtgenoot een kleine opsteker te geven. Of trakteer jezelf op een kaars, crème of sieraad en laat het mooi inpakken.

Routes van de WOW-bus

De WOW-bus begint met tien verschillende routes in Groot-Amsterdam waarbij op de wijze van de klassieke SRV-wagen wordt gereden. Met andere woorden: er wordt alleen gestopt in woonwijken en de bus zal iedere 10-20 minuten verplaatsen. De WOW-bus rijdt van dinsdag tot en met zaterdag tussen 10:00 en 18:00 uur; afhankelijk van de regels per gemeente. Per dag worden drie tot vijf dorpen bezocht en de route wordt na twee weken herhaald. De bus is iedere dag live te volgen via de website.

Creatieve oplossing voor het ‘nieuwe normaal’

Achter het WOW-concept zitten Lotte van der Duin en Meike Heynens van Event Styling & productiebureau BOLT Amsterdam. De expertise van BOLT ligt bij het organiseren en stylen van creatieve events waarmee ze merken aan meer naamsbekendheid helpen. Toen de evenementenindustrie stil kwam te liggen werden de meiden uitgedaagd om een manier te bedenken om unieke merken alsnog een platform aan te kunnen bieden. Het WOW-concept kwam niet veel later uit hun creatieve koker. De gedachte die tot het idee heeft geleid: ‘als mensen niet meer naar de winkel toe kunnen, dan brengen wij de winkel naar hen toe.’

“Het is de bedoeling om halverwege 2021 het bereik van Groot-Amsterdam uit te breiden naar andere provincies en buurtregio’s. Eind 2021 willen we rondrijden met meerdere WOW-bussen.”, aldus Meike en Lotte.

Website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply