AmsterdamAmsterdam OostOosterparkbuurt

Bar Bouche, een knusse hotspot in Amsterdam-Oost

Bar Bouche is een knus petit café-restaurant in Amsterdam-Oost dat wordt gerund door chef Jolande Gall (32) en maître Rutger Schiedon (32). Het is een zogenoemde all day hotspot waar je terecht kan voor brunch borrel en diner.

I love het interieur van Bar Bouche

Na een hartelijke ontvangst begeleidt gastheer Rutger ons naar een tafeltje op de entresol. Een toelichting op de compacte menukaart volgt, met het advies om twee tot drie gerechtjes per persoon te bestellen. Voordat ik de menukaart bekijk neem ik het interieur in me op. De vrolijke retro vibe van de eetbar is helemaal in mijn straatje. Denk hierbij aan bloemetjesbehang, vitrage gordijnen, veel schilderijtjes aan de muur en felgekleurde lampen. Achterin het restaurant is een nis die perfect is voor een intieme date. Het bargedeelte, bij de entree, ademt de gezelligheid van een bruine kroeg. Dit lijkt me een fijne plek voor een borrel met vrienden, maar ik ben hier nu voor een diner met De Vriend.

Klassiekers met een Bar Bouche twist

Ik ben dol op caprese salade, dus hoef niet lang na te denken als ik deze op de kaart zie staan. De burrata is zacht en romig, de tomaten zijn sappig en vol van smaak en de geroosterde hazelnootjes zijn een hele mooie toevoeging aan dit klassieke gerechtje. Het tweede voorgerecht is de artisjokdip met flinterdunne toast; de dip smaakt vol en hartig. Om deze smaaksensatie te complementeren bestellen we er ook wat ansjovis in zuur bij. I love it!

Mooie volle, pure smaken

Ik heb ook een ander lievelingsgerecht besteld: de melanzane, oftewel vegetarische lasagne. De smaakvolle gegrilde auberginevulling in combinatie met tomatensaus en kaas is voor mij comfortfood pur sang. Ons tweede hoofdgerecht is de gegrilde spitskool met tonnato; door het grillen heeft de witte kool meer smaak gekregen en de tonnato-saus is perfect vol en romig. Voor een extra bite heeft chef Jolande er nog cashewnoten aan toegevoegd. Ik drink er een biodynamische natuurwijn (Andert Wein) uit Oostenrijk bij.

Chocolademousse en espresso Martini

Om onze date night goed af te sluiten bestel ik de chocolademousse met pecan, crumble en framboos. Hij smaakt precies zoals ik gehoopt had. De Vriend gaat voor een espresso martini.

Bar Bouche kerstkistjes

Speciaal voor de feestdagen heeft Bar Bouche een kerstkistje vol lekkers samengesteld. Er is een klassieke-, vis- en vegetarische variant. In de box zitten huisgemaakte hapjes voor bij het aperitief, stokbrood van de Gebroeders Niemeijer en kaas van Kef (prijs is vanaf € 50 inclusief een fles wijn). Afhalen kan op 18,19 en 24 december. Bezorging kan in Groot-Amsterdam op 16 en 17 december. Bestellen kan via de website hieronder.

Wibautstraat 107, Amsterdam | website

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply