Bar Gui is een geweldige aanwinst in het centrum van Amsterdam. Je bent hier van vrijdag tot zondag aan het juiste adres voor een zalige all-day-lunch en van woensdag tot zondag voor het diner. Achter het restaurant zit Guillaume de Beer van Paindemie a.k.a. een van onze favoriete lunchspots. Het restaurant zit in een souterrain (kelder), maar dit is totaal niet storend.

Een culinaire reis langs de Bretonse kust

Laat je verrassen door het menu van de chef met gerechten die je meenemen langs de kust van Bretagne; de plek waar de Brabantse Guillaume veel van zijn kindertijd heeft doorbracht (zijn moeder is Frans). De ingrediënten komen voor zover mogelijk uit deze regio en uit Nederland. Op de wijnkaart staan met de hand geplukte Europese natuurwijnen en wat klassiekers. Bar Gui serveert ook een aantal mooie cocktails, cider en sakes.

Wat een feest!

We zijn hier op een woensdagavond en kunnen kiezen tussen een 3-gangen menu of de Carte Blanche waarbij je het beste van Bar Gui krijgt geserveerd. We bestellen alle gangen plus wat oesters en een feestelijke cocktail. Voor mij een paloma en een pisco sour voor mijn gezelschap. Ons menu opent met de lekkerste tosti ever en wat hierna volgt blijft een groot feest met een knaller van een afsluiting in de vorm van een crêpe met hierin vanilleroomijs die wordt overgoten door een gezouten karamelsaus. Bar Gui we love you!

Prinsengracht 955, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants in Amsterdam.

Klik hier voor nog meer tips in de Grachtengordel-Zuid buurt. En klik hier voor nog meer tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply