Café Garçon is de nieuwste culinaire aanwinst van Amsterdam-Zuid. Je kunt hier terecht voor lunch, diner en apéro; van donderdag t/m zaterdag is de bistro zelfs open tot 1:00. Zoals de naam doet vermoeden is Café Garçon een typische Franse bistro. Op de menukaart staan de simpele maar o zo mooie, kwalitatieve gerechten als escargots, poussain, steak tartare, e.d. En in de wijnkelder worden mooie pareltjes uit o.a. de Bourgogne en Bordeaux bewaard.

Franse bistro-klassiekers

Wij zijn hier op een zondagmiddag en het lukt ons gelukkig om kort van tevoren een tafeltje te bemachtigen. Toen ik belde werd me verteld dat ‘Er sowieso plek aan de bar zou zijn.’ We beginnen met een glas cremant en de soep van de dag van wilde bospaddenstoelen met truffel en tijm. Hierna volgt voor mij een baguette oeuf mayonaise. En de service is hier btw enorm hartelijk. Conclusie: Café Garçon is een aanwinst voor oud-Zuid!

Johannes Verhulststraat 105, Amsterdam | website

Klik hier voor nog meer tips in het Museumkwartier en hier voor meer tips in Amsterdam-Zuid.

Volg je Track & Trees trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply