Café-restaurant de Plantage is gesitueerd in een prachtig monumentaal pand dat voorheen het ledenlokalen van Artis was. Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Het interieur is monumentaal op een moderne manier. Voorin het restaurant bevinden zich knusse zitjes voor een koffieafspraak en een lange bar voor een borrel. In de grote 19de-eeuwse houten serre is het restaurantgedeelte.

Mooie bistro-klassiekers

De ontbijtkaart is niet uitgebreid. De lunchkaart daarentegen is wel een feestje. Ik ben hier vaak tijdens de lunch te vinden en ga de laatste tijd vaak voor de tosti putanesca (op pitabrood). De shakshouka is hier btw ook erg lekker (eieren gepocheerd in paprika-tomatensaus). Op de dinerkaart staan klassieke bistrogerechten als: ravioli, entrecote, zalm, to name a few. De Plantage heeft ook een goede wijnkaart met een mooie sectie natuurwijnen.

Uniek terras met uitzicht op de volière

Het ruime terras wordt geflankeerd door oude platanen, met uitzicht op een volière met weidevogels en de grootste collectie lepelaars ter wereld. In de avond gaan de slingers met gloeilampjes aan. Sprookjesachtig!

Parkeertip

Kom je met de auto? Je mag als bezoeker van de Plantage gebruik maken van het Artis parkeerterrein. Hier betaal je €3,57 p/u i.p.v. €6,00. Geef je parkeerkaart af aan de bar voor een kortingsstempel.

Plantage Kerklaan 36, Amsterdam | Ma-vrij: 9:00-1:00, za-zo: 10:00-1:00 | website

Klik hier voor nog meer fine dining restaurants (van sterrententen tot en met restaurants die ‘gewoon erg goed’ zijn Amsterdam. 

Klik hier voor nog meer tips in de Weesperbuurt/Plantage. En klik hier voor alle tips in Amsterdam-Centrum.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply