Sinds afgelopen maart 2022 runnen Maartje Anbeek en Angela Verduijn restaurant De Houttuinen. Het restaurant heeft een grote tuin waar de eigenaren een ‘groene plek voor jonge mensen van alle leeftijden’ creëren. Met andere woorden een groene oase aan de rand van de binnenstad. En ook binnen in het restaurant is ook lekker veel groen.

Groene oase aan de rand van de binnenstad

De tuin is zo groot dat je er niet alleen lekker kan ontbijten en lunchen, maar ook kan luieren in een hangmat of een boek kan lezen op een kleedje. Kinderen kunnen hier hutten bouwen en lekker rondrennen. 

Stukje historie

De naam Houttuinen is een verwijzing naar de straat Achter de Houttuinen waar het restaurant gevestigd is. Tot eind jaren zestig stond de straat vol met houtzagerijen, vandaar de naam. Het water lag toen vol met boomstammen. Oudere Middelburgers kennen de Houttuinen als een geliefde, maar ook beruchte speelplek. Over de stammen rennen was spannend, maar je kon er zomaar tussen vallen.

Achter de Houttuinen 30, Middelburg | website

Klik hier voor meer Middelburgtips, hier voor meer Walcherentips en klik hier voor alle Zeelandtips.

Volg je me trouwens al op Instagram en Facebook voor de laatste nieuwtjes?

The author: Trees

Hoi! Mijn naam is Trees en ik ben altijd op zoek naar de nieuwste en leukste hotspots. Via deze website wil ik deze graag met jullie delen.
Leave a Reply